A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731893182.5166.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Uleiul de masline echilibreaza hormonii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
07-03-2012, ora 11:42

Uleiul de masline echilibreaza hormonii

Articol de Madalina Irimia

Desi uleiul de masline nu este o substanta care sa regleze hormonii ca prin magie, el poate sa optimizeze nivelele acestora si sa iti ajute organismul sa functioneze mai bine. Principalele grasimi din acesta sunt cele mononesaturate, care sunt mult mai sanatoase decat cele saturate sau de tip trans.

Totusi, ele au destul de multe calorii, asa ca trebuie consumate cu moderatie, conform LiveStrong.

Dupa cum explica dr. Michael Aziz, atunci cand oamenii consuma grasimi trans, se strica echilibrul hormonal, intervenind cresterea in greutate.

Grasimile animale contin acizi grasi saturati, care cresc nivelul colesterolului si strica functiile hormonale. Grasimile mononesaturate ca acelea gasite in uleiul de masline scad nivelul lipoproteinelor, astfel incat acesta nu devine periculos si nici zaharul din sange nu depaseste limitele admise. Uleiul de masline scade riscul aparitiei bolilor de inima datorita echilibrarii nivelului de colesterol.

Uleiul de masline contine antioxidanti precum vitamina E, K si polifenoli, care duc la o stare generala de sanatate buna si incetinesc procesul de imbatranire. In afara de aceasta sursa, grasimile sanatoase mai pot fi luate si din avocado, oua, nuci sau seminte.

O varietate de boli poate duce la dezechilibru hormonal, dar si o dieta nesanatoasa, fumatul si alcoolul in exces, lipsa somnului si anumite medicamente. Daca ai aceasta problema, este bine sa mergi la un medic pentru a o discuta si a gasi impreuna o solutie.

Potrivit specialistilor de la Clinica Mayo, caldura, lumina puternica si aerul pot afecta gustul uleiului si, probabil, si nutrientii. Asa ca este indicat sa-l consumi pe cel cat mai inchis la culoare si sa-l tii la temperatura camerei, departe de geam.

Sursa: ziare.com

Foto: ecomagazin.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii