ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-08-2012, ora 04:27

UNITER isi exprima regretul pentru disparitia actorului Florin Mircea; acesta va fi inmormantat miercuri, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului Florin Mircea, care a decedat pe 5 august, va fi depus miercuri, de la ora 11,00, in foaierul Teatrului National Iasi pentru ca toti cei care l-au cunoscut sa poata sa-i aduca un ultimul omagiu. Inmormantarea va avea loc miercuri, la ora 14,00, la Cimitirul Eternitatea din Iasi.

Uniunea Teatrala din Romania isi exprima profunda tristete la disparitia celui care a fost un distins actor al Teatrului National "Vasile Alecsandri" din Iasi.

El a debutat cu rolul Timpul din "Poveste de iarna" de W. Shakespeare, in 1974. Au urmat peste 100 de roluri explozive, interpretate cu rigoare si sensibilitate.

''A imbogatit scena prin personajele legendare pe care le-a intruchipat cu profunda discretie dar, in acelasi timp, cu zdruncinanta sarguinta'', se arata intr-un comunicat al UNITER.

Actorul Florin Mircea a fost laureat al Galei Premiilor UNITER si al altor numeroase premii de interpretare, societar de onoare al scenei iesene si detinator al "Ordinului pentru merit" in grad de cavaler, titluri ce l-au integrat definitiv in breasla marilor profesionisti ai culturii teatrale romanesti.

Nascut la Focsani, la 28 ianuarie 1942, Florin Mircea a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", promotia 1973.

Sursa: AGERPRES

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii