ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-04-2014, ora 18:22

“UN CAREU PREVENTIV”. Campanie de reducere a riscului de victimizare destinata elevilor din clasele 1-8

Articol de Alexandra Stefanescu

Marti, 29 aprilie, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii a lansat campania “UN CAREU PREVENTIV” in cadrul unei actiuni organizate la Scoala Gimnaziala “Ion Neculce” Iasi, in prezenta a peste 80 de elevi din clasele gimnaziale.

Campania se desfasoara in perioada aprilie-iunie 2014 in scolile gimnaziale din zona centrala a municipiului Iasi (Sectia 3 Politie) si are ca scop informarea si promovarea unei culturi de preventie in randul elevilor cu privire la consecintele negative ale implicarii intr-o infractiune cu violenta (atat ca faptuitor, dar si ca victima) si protectia bunurilor personale.

La nivelul unitatilor de invatamant mesajele campaniei vor fi transmise de catre politisti prin intalniri tip careu in curtea scolii cu elevii. Prin astfel de activitati politistii se adreseaza copiilor cu mesaje clare, centrate pe sfera lor de interes, cu accent pe promovarea unor comportamente de contracarare a infractionalitatii, in special a furturilor comise pe fondul neatentiei.

Politistii de prevenire vor continua aceste activitati de informare si prevenire in mai multe unitati scolare

Este cunoscut faptul ca elevii/tinerii ies de multe ori in spatiul public cu o mica avere asupra lor - bunuri a caror valoare depaseste cu mult posibilitatile lor de a le proteja si de a constientiza riscurile la care se expun daca nu cunosc si daca nu adopta cateva masuri elementare de siguranta si protectie. Ne referim aici la posesia de telefoane mobile, bani, bijuterii, care expuse/etalate in spatiile publice, scoala sau strada, pot reprezenta tentatii pentru cei din jur, sau chiar ocazii deloc de neglijat pentru infractori” explica politistii de prevenire necesitatea initierii campaniei UN CAREU PREVENTIV.

     
Tag-uri: elevi, campanie, politie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii