ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-03-2013, ora 17:06

UMF Iasi a primit din partea EUA (European University Association) raport final pozitiv

Articol de Diana Dumitriu

Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" a fost evaluata in cursul anului 2012 de Comisia de Evaluare din partea European University Association (EUA) - Institutional Evaluation Programme (IEP). Raportul intocmit in urma a doua vizite de evaluare este onorant pentru universitate, spune rectorul UMF Iasi, prof.univ.dr Vasile Astarastoae. Comisia de Evaluare a fost condusa de Winfried Müller (fost rector al Universitatii din Klagenfurt, Austria) si compusa din urmatorii membri: Andy Gibbs (Universitatea Edinburgh Napier, Marea Britanie), Lucija Cok (fost ministru sloven al Educatiei si rector al Universitatii din Primorska, Slovenia), Sezer Sener Komsuoglu (rector al Universitatii Kocaeli, Turcia) si Fernando Miguel Galan Palomares (student al Universitatii Cantabria, Spania).

Atat personalul academic, cat si cel administrativ este puternic motivat, studentii sunt atasati institutiei care ii instruieste, iar conducerea Universitatii sprijina dezvoltarea acesteia. Evaluarile externe au confirmat statutul de lider regional si national. UMF este capabila sa raspunda incercarilor si oportunitatilor pe care le va oferi viitorul. Echipa de evaluare are incredere ca UMF isi va indeplini misiunea de a contribui la bunastarea societatii romanesti, ca isi va intari pozitia sa de jucator la nivel global in randul universitatilor de medicina si farmacie si ca va contribui la progresul stiintific international in domeniile medicinii generale, a medicinii dentare, a farmacologiei si bioingineriei”, a declarat prof.univ.dr Vasile Astarastoae.

Alte opt universitati din Romania au fost evaluate de aceeasi Comisie: Universitatea “Al.I. Cuza” Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca.

Doresc sa multumesc public comisiei de evaluare EUA – IEP pentru atentia si rigoarea de care au dat dovada in evaluarea Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa”. Fara a reprezenta neaparat un scop in sine, raportul favorabil al comisiei este extrem de important deoarece ne confirma convingerea noastra ca suntem angajati pe un drum bun, a carui finalitate inseamna integrarea Universitatii “Grigore T. Popa” din Iasi in familia selecta a universitatilor de top din Europa. Un invatamant medical de calitate in Iasi este nu doar o performanta la nivel academic, ci si garantia ca iesenii si romanii in general vor beneficia in viitorul apropiat de servicii medicale de o calitate din ce in ce mai ridicata”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa”.

     
Tag-uri: raport, UMF, Iasi, EUA
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii