ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
15-07-2013, ora 08:50

UAIC Iasi da startul la Admiterea 2013

Articol de Madalina Irimia

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a stabilit oferta educationala pentru anul universitar 2013-2014. Candidatii din acest an vor avea la dispozitie 3690 locuri fara taxa si 2830 de locuri cu taxa. Concursul de admitere va avea loc in perioada 15-19 iulie, rezultatele urmand a fi afisate intre 20-23 iulie.

Programul de inscriere este 9.00 - 17.00, in fiecare zi, in timp ce programul casieriilor este 9.00 - 16.00.

La majoritatea facultatilor, admiterea este organizata sub forma concursului de dosare. Cateva dintre facultatile Universitatii au introdus sustinerea unui examen scris sau a unei probe eliminatorii. La Facultatea de Drept, candidatii vor sustine, pentru al treilea an consecutiv, un examen la Limba Romana, ce va reprezenta 50% din media de admitere. La alte cateva specializari - Educatie Fizica si Sportiva, Kinetoterapie si Pedagogia invatamantului primar si prescolar - vor fi sustinute probe de aptitudini sau teze scrise. Din acest an, candidatii de la Facultatea de Teologie Ortodoxa, specializarea Teologie Pastorala, vor sustine o proba scrisa la Invatatura de credinta ortodoxa, ce va avea o pondere de 50% din media de admitere. Taxele de inscriere pentru admiterea la facultate vor fi cuprinse intre 50 si 300 de RON. La Facultatea de Teologie Catolica inscrierea la admitere este gratuita.

Distributia locurilor pe facultati poate fi consultata pe pagina http://admitere.uaic.ro/licenta-iulie-2013/

In plus, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” ofera 35 de locuri fara taxa pentru candidatii romi, 30 de locuri bugetate pentru candidatii din Republica Moldova care au obtinut diploma de bacalaureat in Romania si alte 210 locuri fara taxa alocate romanilor de pretutindeni. Candidatii pot obtine mai multe informatii de pe site-ul dedicat admiterii,http://admitere.uaic.ro. Site-ul contine distributia locurilor pentru fiecare specializare, informatii despre modalitatile de admitere ale fiecarei facultati, taxele percepute pentru admitere, dar si pentru scolarizare. Cei interesati de admitere pot sa citeasca o descriere a fiecarei specializari, impreuna cu materiile pe care le studiaza in fiecare an de studiu.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este prima institutie de invatamant superior din tara, traditia si prestigiul acesteia fiind cunoscute in intreaga lume. UAIC a primit numeroase premii in domeniul cercetarii, ceea ce reprezinta garantia unui serviciu educational de calitate. De asemenea, Universitatea are incheiate parteneriate cu peste 325 de institutii de invatamant din strainatate, studentii avand numeroase oportunitati de a obtine burse de studiu in strainatate pentru un semestru sau chiar un an.

Mai multe detalii pe: http://admitere.uaic.ro

     
Tag-uri: UAIC, admitere, 2013
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii