A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662436.8146.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tudor Ciuhodaru cere Parlamentului o noua incadrare juridica pentru cei care agreseaza personalul medical
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-09-2014, ora 09:20

Tudor Ciuhodaru cere Parlamentului o noua incadrare juridica pentru cei care agreseaza personalul medical

Articol de Madalina Irimia

Doctorul Tudor Ciuhodaru cere Parlamentului o noua incadrare juridica pentru cei care agreseaza personalul medical. Totodata parlamentarul il va interpela pe ministrii Sanatatii si Justitiei solicitand ca pedeapsa pentru astfel de fapte sa fie similara celei de ultraj asupra jandarmilor si politistilor, fara posibilitatea reducerii sau suspendarii iar pentru cei traumatizati sau ucisi la datorie sa existe o asigurare de viata implicita.

Tudor Ciuhodaru declara: „Cazul doctoritei din UPU Pitesti agresate de fiul unei paciente nu este singular. Se pare insa ca personalul medical va mai avea de suportat multe abuzuri si agresiuni in timp ce isi desfasoara activitatea. In urma mai bine de patru ani am propus parlamentului un proiect legislativ privind inasprirea pedepselor pentru cei care agreseaza personalul medical aflat in misiune. Motivele acestei legi sunt clare. Pe de o parte din ce în ce mai mulţi dintre cei care încearcă să salveze vieţi sunt agresaţi, umiliţi, înjunghiaţi, bătuţi, de multe ori chiar de către cei cărora le salvează viaţa iar pe de alta parte asa zisele sisteme in care s-au investit sute de mii de euro au dovedit doar ca nu exista mijloace eficente de protectie sau acestea sunt iluzorii.

Medicul a mai mentionat: „Consider ca sanctionarea ferma actelor de violenta impotriva personalului medical va descuraja aceasta agresivitate si va permite cadrelor medicale sa poata actiona eficient in interesul pacientilor. Actuala lege, adoptat in 2012 in varianta guvernamentala, pe langa meritul de a fi un copy paste a proiectului meu de lege, duce in derizoriu o astfel de initiativa prin faptul ca a imblanzit pedeapsa pentru astfel de fapte ce pot fi reduse. Reamintesc ca proiectul meu legislativ prevedea si autosesizarea organelor abilitate pentru rezolvarea acestor cazuri pe cand proiectul guvernamental trimite victimele sa bata din poarta-n poarta pe la diverse institutii. Proiectul meu prevedea si o asigurare de viata implicita pentru cei care mor la datorie. Se uita prea usor cosmarul ce-l traiesc colegii mei din Unitatile de Primire a Urgentelor si de la salvare, pusi sa plateasca chiar cu propria integritate fizica continua deteriorare a conditiilor in care se desfasora actul medical si pentru neajunsurile unui sistem de sanatate dominat de subfinantare, coruptie, ineficienta. Am luptat pentru ca acest proiect legislativ sa se realizeze. Pana atunci ii voi interpela pe ministrii sanatatii si Justitiei solicitand ca pedepsele pentru cei care agreseaza personalul medical sa fie similare cu cele pentru ultraj iar pentru astfel de fapte sa nu existe posibilitatea reducerii sau suspendarii.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  14.05.2017 11:35

wh0cd1242295 Buy Cialis

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii