A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719988909.1977.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tudor Ciuhodaru: „Guvernantii adopta pe sub masa plata a 19.000 de cantareti bisericesti”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-08-2014, ora 12:37

Tudor Ciuhodaru: „Guvernantii adopta pe sub masa plata a 19.000 de cantareti bisericesti”

Articol de Ana-Maria Onofrei

Doctorul Tudor Ciuhodaru solicita adoptarea de urgenta a proiectului de lege privind deblocarea posturilor din sanatate. Deputatul considera ca temporizarea acestei masuri duce la cresterea numarului de morti de evitabile si transforma spitalele de varf in simple spatii inutile finantate din banii pacientilor asa cum se intampla si la Institutul Oncologic din Iasi.

Tudor Ciuhodaru a precizat ca ,,Paradoxal avem de patru ori mai multi absolventi de medicina decat Franta dar de patru ori mai putini medici. Lipsa personalului medical dauneaza grav sanatatii. Institutul de Oncologie din Iasi are un deficit de personal de peste 100 de persoane datorita blocarii posturilor. Pentru incadrearea in normativele de personal este nevoie de inca 146 de persoane, urgenta majora fiind inca 3 medici si 67 de asistenti medicali la care se adauga 24 de asistenti de laborator.”

Medicul mai afirma faptul ca din cauza lipsei de personal cei 140 programati zilnic pentru radioterapie ajung sa intre la tratament si la miezul noptii, iar listele de asteptare se intind pe cateva luni.

Deschis cu mult zgomot in campania electorala si prin sacrificarea spitalului regional de urgenta, institutul nu poate functiona normal datorita legilor proaste din domeniul sanatatii. Concret, proiectul meu de lege prevede ca posturile vacante din unitatile sanitare se vor scoate la concurs sau la examen, pe categorii de personal si tipul de activitati medicale, in functie de normativele de personal aflate in vigoare prevazute in ordinul ministerului sanatatii nr.1778/2006. Nu pot sa nu remarc faptul ca, in timp ce legea mea privind deblocarea posturilor din sistemul de sanatate in conformitate cu normativele de personal sta blocata in sertarele parlamentului, guvernantii adopta pe sub masa plata a 19000 de cantareti bisericesti. Sunt suficienti si pentru campania electorala si pentru prohodul sanatatii…” a declarat Tudor Ciuhodaru.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
DorothyAnick,  09.03.2017 05:58

wh0cd118054 viagra pills

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii