Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI LOCALE
Trei retete gustoase pentru masa de Paste
Articol de Madalina IrimiaBucataria Romaneasca iti propune trei retete delicioase pentru masa de Paste.
STUFAT DE MIEL
Ingrediente
1,5 kg carne de mile cu os, 5 legaturi de ceapa verde, 5 legaturi usturoi verde, 1 legatura patrunjel, rosii proaspete, 100 ml ulei, piper, sare.
Preparare
Se taie carnea in bucati potrivite si se spala apoi in multa apa rece. Separat intr-o cratita se se incinge uleiul si se pun bucatile de carne, se adauga 1 cescuta de apa fierbinte, se pune capacul si se lasa sa se inabuse. Intre timp curatam si spalam ceapa, usturoiul , le taiem bastonase , cand carnea a inceput sa se rumeneasca adaugam ceapa, usturoiul, le lasam sa se se inabuseasca amestecand bine, pulpa de rosii si 1 ceasca de apa fierbinte. Se adauga piper, sare si lasam sa fiarba la foc mic cca 30 min. Cand este gata se adauga patrunjel taiat marunt.
Se serveste cald cu mamaliguta.
COZONAC DE CASA
Ingrediente
Aluat: 1 kg faina, 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 60 gr drojdie, sare, 400 ml lapte, 200 gr unt.
Umplutura: 200 gr miez nuca macinat, 100 gr stafide, 40 gr cacao, 100 gr rahat asortat de fructe,100 gr zahar, vanilie.
Preparare
Laptele caldut se amesteca cu drojdia, zaharul, galbenusurile, untul moale, 1 praf de sare, se framanta bine intr-o incapere calduroasa. Se framata bine pana ce se dezlipeste de maini, se bate de masa de 50 ori si se lasa la dospit. Cand a crescut se imparte in 2 bucati. Fiecare bucata se umple cu umplutura. Se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu putin ulei. Se lasa sa creasca in tava dupa care se introduce la cuptor. Se coace la foc mediu si apoi cand se raceste se pudreaza cu zahar farin.
PASCA TRADITIONALA
Ingrediente
Aluat:
1 kg faina, 30 gr de drojdie proaspata, 250 gr zahar,
coaja rasa de lamaie, 5 galbenusuri, 200 ml lapte caldut, rom, vanilie, 150 gr unt.
Umplutura:
300 gr branza de vaci proaspata, 3 oua, 125 gr zahar, 100 gr stafide, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, un praf de sare.
Preparare
Compozitia de pasca se obtine exact ca la cozonac. Forma in care coacem pasca se tapeteaza cu hartie de copt. Coca se imparte in doua parti, o parte sub forma de foaie se pune in forma de copt, iar a doua se impleteste in functie de preferinta. Din partea a doua de coca se pot realiza si frunzulite, flori cu care decoram pasca. Seasupra se unge cu galbenus si se lasa la crescut. Separat intr-un bol formam umplutura din branza, oua, zahar, stafide, vanile, coaja de lamaie rasa si un praf de sare. Amestecam usor pana devine o pasta omogena. Cand pasca a crescut se adauga umplutura si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa sa se coaca la foc potrivit. Cand este coapta asa cum ne dorim se lasa la rece.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro
Foto: inbucovina.ro
Mochte Viagra Ausprobieren Lasix Side Effect http://costofcial.com - online pharmacy Ordering Thyroxine Uk Can Lasix Cause Dehydration Achat De Cialis Non Generique Francia Kamagra In Linea Cephalexin Cat Buy Zithromax 250 Mg cialis online Levitra Occasion En Baisse Ordine Kamagra 100mg Cialis Libido Kamagra Vente Libre http://costofcial.com - cialis Propecia Iberia What The Diffencebetween Venlafaxine Order Effexor Xr
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email