ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-06-2014, ora 18:15

Tratament pentru Teiul lui Eminescu

Articol de Cristian Amariei

Sambata, 14 iunie 2014, angajatii S.C. Servicii Publice S.A. Iasi au realizat un prim tratament la „Teiul lui Eminescu”, importantul monument al naturii.

Operatiunile au fost supervizate de catre viceprimarul Mihai Chirica si de specialisti de la Academia Romana. „Sambata dimineata, impreuna cu colegii de la Servicii Publice, am facut un prim tratament la “Teiul lui Eminescu”. Am fost prezent la aplicarea retetei alaturi de reprezentantii Academiei Romane, care ne-au ajutat sa efectuam acest prim tratament la unul din cele mai reprezentative monumente ale naturii din Iasi”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Edilul a anuntat ca in aceasta perioada, daca vremea o va permite, va incepe si tratamentul pentru „Plopii fara sot”. Costurile tratamentelor care vor fi aplicate la cele doua monumente ale naturii vor fi suportate in totalitate de catre Primaria Municipiului Iasi, iar lucrarile vor fi realizate de catre angajatii Servicii Publice, sub atenta supraveghere a specialistilor de la Academia Romana si de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”.

Nu este prima data cand aplicam astfel de tratamente celor douamonumente ale naturii, la “Teiul lui Eminescu” existand, in ultimii ani, trei interventii atat la nivelul solului, cat si la nivelul scoartei arborelui. In privinta “Plopilor fara sot”, interventia din acest an este una mai ampla si presupune un tratament prin injectare in scoarta copacilor, pentru a elimina ciuperca ce provoaca putrezirea prematura a acestora”, a mai afirmat viceprimarul Mihai Chirica.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii