A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832088.6961.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tratament modern la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi. Unitatea are o statie proprie de oxigen
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-02-2015, ora 08:13

Tratament modern la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi. Unitatea are o statie proprie de oxigen

Articol de Cristian Amariei
Se reiau lucrarile de la ambulatoriul spitalului de Penumoftiziologie din Iasi. Dupa ce din toamna anului trecut, lucrarile de aici au fost suspendate pentru ca firma constructoare a intrat in insolventa, Consiliul Judetean a organizat o noua licitatuie, iar joi a semnat contractul de executie a lucrarilor. in aceeasi zi, a fost inaugurata statia de oxigen care deserveste spitalele de Pneumoftiziologie si de Boli Infectioase.

Pacientii cu afectiuni pulmonare internati la Iasi vor avea parte de tratament modern. Spitalul de Pneumoftiziologie are in sfarsit o statie proprie de oxigen. A costat 1,2 milioane de euro, iar finantarea a fost asigurata de Consiliul Judetean.

"Pana acum ei cumparau oxigen si alte fluide medicale ca si spitalul de infectioase la tub, de la diferiti producatori, pretul pe metrul cub era de 3,17 euro pe metru cub, acum pretul pentru un metru cub de oxigen produs in statia lor cu tot cu costurile de mentenantaeste de 0,71 euro. Deci iata o economie de patru ori la pretul pentru fluidele medicale," a spus Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

"Nu e vorba doar de preturi pentru ca nu tot timpul ne gandim la costuri, au scazut foarte mult, au scazut cu 70 la suta. E vorba de calitatea actului medical. Este vorba de pacienti, este vorba ca am facut un mic pas spre spitalele cu normele europene," a explicat Dumitru Filipeanu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iasi.

Si nu este singura veste buna. Lucrarile de la ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie vor fi reluate dupa ce s-a semnat contractul cu noul constructor. Acesta trebuie sa reabiliteze cladirea spitalului care are o vechime de 80 de ani si sa amenajeze noi cabinete.

"Firma care a castigat initial a dat faliment din pacate, n-a putut duce la capat lucrarile, ele au fost realizate in proportie de 24% din contract. A ramas astfel de executat o parte de lucrari in valoare de 3,1 milioane de lei cu un termen de finalizare pana in luna septembrie a acestui an," a mai spus presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In evidentele Spitalului de Pneumoftiziolofgie din Iasi sunt aproape zeci de mii de pacienti din toata Moldova.

Sursa: digi24.ro
Foto: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  25.06.2017 21:52

wh0cd544221 generic for prozac

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii