ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-04-2014, ora 10:15

Traficul auto ar putea fi deschis in interiorul pasajului din Fundatie pe 15 mai

Articol de Cristian Amariei

Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a vizitat miercuri santierele din zona Nicolina, Calea Chisinaului si Fundatie. Edilul sef a vrut sa vada, la fiecare in parte, care este stadiul lucrarilor.

Constructorul Pasajului Mihai Eminescu estimeaza ca pe 15 mai va termina lucrarile de interior. Pe Axa Sud (Podu Ros – CUG), lucrarile se afla in grafic, existand sanse ca termenul de finalizare sa fie devansat. Totodata si unele sectoare ale tronsonului Nicolae Iorga – Doi Baieti, unde se modernizeaza linia de tramvai, vor fi gata in lunile mai si iunie.

Lucrarile de la pasajul Mihai Eminescu se afla in faza asigurarii pasajului impotriva efectelor negative pe care apa pluviala, dar si panza freatica din zona, le pot avea asupra constructiei. Pasajul dispune de trei sisteme de asigurare, care trebuie finalizate in scurt timp.

Cea mai grea lucrare este sa facem un canal colector ce va descarca apa pluviala in zona Rapa Galbena, prin cadere gravitationala. Avem canale laterale destul de mari, camere vizitabile, care pot fi oricand curatate si in care se poate interveni, daca apare vreo problem. Constructorul si-a luat angajamentul ca, pana la 15 mai, sa termine tot ce inseamna lucrare interioara, cu exceptia forajelor. O sa facem o analiza, sa vedem ce inseamna partea arhitecturala, cum o putem lucra dupa ce avem licitatia finalizata, apoi vom lua o decizie cum putem pune pasajul in functiune. Sunt un pic sceptic si vreau sa vad mai des lucrarile de aici, ca sa-mi dau seama daca termenul de 15 mai este fezabil”, a declarat Gheorghe Nichita.

Pe Axa Sud (Podu Ros – CUG), lucrarile se afla in grafic, existand sanse ca termenul de finalizare sa fie devansat.

Speram ca la finalul lunii mai vom termina dinspre Nicolina spre Podu Rosu, cu finalizare pe partea dreapta cu turnari de betoane, dupa care sa asfaltam si sa dam in functiune doua benzi pe partea dreapta, urmand ca lucrarile de consolidare, care nu afecteaza traficul, sa le facem ulterior. Este o lucrare care respecta graficele si care poate avea o continuitate mai buna. Lucrarile pot fi terminate inainte de termenul stabilit initial, august 2015”, a declarat edilul sef.

In ceea ce priveste proiectul de modernizare a liniilor de tramvai pe ruta N. Iorga – Doi Baieti, lucrarile au ajuns in zona Calea Chisinaului, unde se efectueaza excavarea fostei cai de rulare. Primarul a anuntat ca pe timpul vacantei elevilor si studentilor, lucrarile vor fi concentrate in zona Bazei 3.

Concomitent cu ceea ce lucram acum, vom incepe lucrarile in zona Metalurgiei, de la Baza 3 inspre Doi Baieti. Practic, aceste doua tronsoane au front de lucru, singura zona mai dificila fiind cea de la Baza 3, pentru ca trebuie sa pastram linia de tramvai in functiune”, a declarat primarul Gheorghe Nichita. Seful municipalitatii a subliniat faptul ca, in perioada urmatoare, vor incepe si alte lucrari de investitii in infrastructura urbana ieseana. “Finalizam aceste proiecte mari, dar incepem si alte lucrari, pentru ca eu sper ca in acest an sa obtinem finantare pentru alte proiecte, de mare necesitate pentru ieseni”, a conchis Gheorghe Nichita.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii