ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-12-2013, ora 12:29

Traditionala bataie cu batele intre cetele de mascati din Ruginoasa nu a mai avut loc

Articol de Cristian Amariei

Traditionala bataie cu batele intre cetele de mascati din localitatea ieseana Ruginoasa din ultima zi a anului nu a mai avut loc, jandarmii impiedicandu-i pe membrii celor doua tabere sa se loveasca reciproc.

Purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau, Marius Taranu, a declarat, marti, pentru corespondentul MEDIAFAX ca tinerii din Ruginoasa au inceput sa se adune inca de la ora 5.30 in trei locatii din comuna, dupa care au pornit spre centrul localitatii, cu intentia de a se bate cu batele.

O parte dintre participanti purtau costume specifice si masti speciale si aveau bate in maini.

"Oamenii s-au adunat in trei locatii, Rediu, Dumbravita si Bugioaia, dupa care au plecat spre locul de intalnire. La ora 7.00 erau aproximativ 300 de civili si 30 de mascati. Jandarmii au discutat in permanenta cu ei, nu s-au inregistrat acte de violenta. Nu am fost nevoiti sa acordam sanctiuni, oamenii au inteles sa nu se manifeste violent", a declarat maiorul Marius Taranu.

Potrivit lui Taranu, in jurul orei 9.00, membrii celor doua grupari - Valeni si Deleni - si-au dat jos mastile, pornind apoi catre primarie, pentru a-l ura pe primarul comunei Ruginoasa.

"In toata aceasta actiune am fost sprijiniti de consilierii locali si de primarul din Ruginoasa, care au stat in permanenta in strada si au descurajat violenta", a mai spus purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau, maiorul Marius Taranu.

O parte dintre satenii din Rugnoasa s-au aratat nemultumiti ca autoritatile au interzis traditionala bataie intre mascati din ultima zi a anului, fiind al doilea an consecutiv cand se intampla acest lucru.

Sursa: mediafax.ro

Foto: romaniatv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii