A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727584023.5256.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tinerii cu deficiente de auz invata sa-si caute o profesie!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
14-02-2013, ora 11:03

Tinerii cu deficiente de auz invata sa-si caute o profesie!

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 18 - 22 februarie 2013 LICEUL TEHNOLOGIC SPECIAL "VASILE PAVELCU" IASI este gazda activitatilor organizate in cadrul parteneriatului multilateral Leonardo da Vinci cu titlul: „The vocational education and professional orientation for hearing impaired young people” (Educatia vocationala si orientarea profesionala pentru tinerii cu deficiente de auz). La activitati vor participa alaturi de elevi si profesori ai scolii 29 reprezentanti (elevi si profesori) ai celor 4 parteneri internationali - scoli vocationale pentru elevi cu deficiente de auz, dar si o companie pentru productia de echipamente educationale si mobilier din Germania, Polonia si Turcia.

Proiectul isi propune realizarea unor schimburi de experienta intre institutiile partenere in vederea identificarii unor solutii cat mai bune pentru rezolvarea problemelor comune intampinate in educatia vocationala a persoanelor cu deficiente de auz si integrarea profesionala a absolventilor.

Principalul produs final al proiectului va fi un ghid de orientare vocationala si dezvoltare a abilitatilor de cautare a unui loc de munca pentru tinerii cu deficiente de auz. Un alt produs final va fi un CD care va include materiale cu privire la utilizarea calculatorului, materiale realizate de catre elevii din Turcia care urmeaza liceul de profil – specializarea TIC.

Evenimentul include activitati de cunoastere a specificului activitatilor de formare profesionala a tinerilor cu deficiente de auz in Romania, prezentari de produse realizate in atelierele-scoala, activitati practice in atelierele scolare in echipe internationale (19 februarie 2013 incepand cu ora 9,30), dezbateri cu privire la realizarea produselor finale ale proiectului, a particularitatilor specifice fiecarei tari partenere, schimburi culturale etc (20 si 21 februarie 2013).

Elevii vor fi motivati sa descopere ca exista diferite profesii pe care le-ar putea practica si vor invata despre importanta flexibilitatii si capacitatii de adaptare in vederea mobilitatii pe piata muncii europene, in situatii in care conditiile socio-economice ale unei comunitati o cer.

Profesorii vor avea ocazia sa relizeze schimburi de experienta cu privire la metodele si strategiile didactice utilizate in diferite scoli vocationale europene pentru elevi cu deficiente de auz.

foto: monitorul.com.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii