A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819116.0884.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tigari de contrabanda de peste 16.000 de lei confiscate de politistii de frontiera din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-04-2016, ora 09:22

Tigari de contrabanda de peste 16.000 de lei confiscate de politistii de frontiera din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Politistii de frontiera ieseni au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au confiscat aproximativ 3.800 pachete de tigari si un autoturism marca Seat folosit la transportul acestora.
La sfarsitul saptamanii trecute, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Pe timpul actiunii, au identificat in trafic pe D.N 24C, doua autoturisme, despre care detineau informatii ca sunt folosite pentru transportul tigarilor de contrabanda. Astfel politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru control unui autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Romania. La observarea lucratorilor nostri, conducatorul celui de al doilea autoturism, un Seat inmatriculat in Polonia, a oprit la aproximativ 200 de metri de locul in care fusese oprit autoturismul VW si, impreuna cu o alta persoana aflata in masina, a coborat, incercand sa fuga in padurea aflata in apropiere.

Pentru continuarea cercetarilor la fata locului a fost folosit cainele politist NUCARU, specializat in prelucrarea urmelor de miros, care i-a condus pe politistii de frontiera la cele doua persoane fugare, dupa aproximativ 30 minute de urmarire prin padure.

„Lucratorii nostri au procedat la legitimarea persoanelor si au stabilit faptul ca autoturismul marca Volkswagen, inmatriculat in Romania, era condus de Victoria V. , in varsta de 28 ani, cetatean din R. Moldova, iar ocupantii autoturismului Seat sunt cetatenii din R. Moldova, Viorel B. si Vadim B., ambii in varsta de 27 ani.”, au declarat reprezentatii ITPF Iasi.

In urma controalelor efectuate asupra celor doua mijloace de transport, in portbagajul autoturismului marca Seat, politistii de frontiera au descoperit patru colete ce contineau cantitatea de 3.750 pachete tigari marca Plugarul, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de aproximativ 16.875 lei.

Cei doi barbati au declarat ca au preluat coletele de la o persoana din localitatea Hermeziu si trebuia sa le transporte in municipiul Iasi, iar femeia, nasa unuia dintre tineri, avea rolul de antemergator in desfasurarea actiunii de contrabanda.

Politistii de frontiera au dispus confiscarea tigarilor precum si a autoturismului marca Seat in valoare de 8.000 lei, si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si complicitate la contrabanda.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii