ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-11-2013, ora 16:02

Tigarete de contrabanda ascunse in doua microbuze descoperite de politistii de frontiera ieseni

Articol de Alexandra Stefanescu

Echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si inspectori vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit in autovehiculele conduse de doi barbati aproximativ 8.000 de tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

In data de 25 noiembrie a.c., in jurul orei 08.40 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul din Republica Moldova, Ion C., in varsta de 40 de ani, conducand un microbuz. Avand la baza valorificarea unei informatii aflate in lucru, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului, in urma caruia a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, intr-un locas special amenajat in spoilerul spate al microbuzului, cantitatea de 6.560 tigarete diferite marci cu timbru de acciza R. Moldova. Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor si a autovehicului in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 6.000 lei. Totodata a fost luata masura anularii permisului de mic trafic emis pe numele barbatului

La scurt timp, s-a prezentat in acelasi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman, Oleg I., in varsta de 37 de ani, domiciliat in municipiul Bucuresti, conducand un microbuz inmatriculat in Republica Moldova. Ca si in primul caz avand la baza valorificarea unei informatii aflate in lucru si de aceasta data politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autovehicului, in urma caruia a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in locasul prevazut pentru baterie, cantitatea de 1.360 de tigarete diferite marci cu timbru de acciza R. Moldova. Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei”, anunta IPJ Iasi.

     
Tag-uri: contrabanda, tigari, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii