A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720213946.5464.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tiberiu Urdareanu si Gheorghe Nichita au fost retinuti. Contractele UTI cu statul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-10-2015, ora 08:10

Tiberiu Urdareanu si Gheorghe Nichita au fost retinuti. Contractele UTI cu statul

Articol de Cristian Amariei
Primarul suspendat al Iasiului si unul dintre cei mai bogati romani, patronul grupului de firme UTI, au fost retinuti joi seara pentru 24 de ore de procurorii DNA. Gheorghe Nichita si Tiberiu Urdareanu sunt acuzati de luare, respectiv, dare de mita.

La doua ore distanta dupa Tiberiu Urdareanu, si primarul suspendat al Iasiului, Gheorghe Nichita, iesea incatusat din sediul DNA, dar mult mai comunicativ decat Tiberiu Urdareanu.

Reporter: Domnule primar, este adevarat ca ati luat mita?

Gheorghe Nichita: Nu am pretins, nu am luat nimic.

Reporter: Si atunci ce s-a intamplat? De ce sunteti cu catuse?

Reporter: Ati luat mita?

Gheorghe Nichita: Nu

Procurorii Anticoruptie spun insa altceva. Potrivit DNA, in 2013, cand era inca la conducerea primariei din Iasi, Gheorghe Nichita a cerut 10% dintr-un contract in valoare de aproape 70 de milioane de lei, obtinut de doua firme. Este vorba de UTI, al carei actionar majoritar e Tiberiu Urdareanu si IBC, condusa de Gabriel Mardarasevici.

Proiectul, finantat din bani europeni, era pentru fluidizarea traficului rutier si pietonal. Din cele 7 milioane de lei pe care cei doi oameni de afaceri ar fi trebuit sa-i ofere edilului, Gheorghe Nichita a primit doar o parte.

La suma care nu a fost precizata de DNA, se adauga reduceri in valoare de 15.000 de lei la un hotel de lux din Capitala, achitarea cheltuielilor de cazare, in timpul unei vizite in China, pentru el si alti angajati ai primariei si aparatura electronica in valoare de 20.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, ca sa se asigure ca va primi mita, Gheorghe Nichita ar fi decontat lucrari neefectuate.

Directorul IBC, Gabriel Mardarasevici, este cercetat sub control judiciar, la fel ca si vicepresedintele UTI, Mihail Tanasescu. Ambii sunt acuzati de dare de mita.

Patronul UTI, Tiberiu Urdareanu, este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania, cu o avere estimata la peste 100 de milioane de euro.

In 1990 a infiintat societatea INFCON, care in cativa ani a devenit ceea ce este acum colosul UTI Group. Compania a realizat sistemul informatic pentru dosarul electronic de sanatate, sistemul de plata a rovinietei, precum si pe cel pentru achizitii publice.

A mai castigat contracte pentru lucrari la magistrala 5 de metrou si la aeroporturile din Iasi, Bacau si Satu Mare.

Iar de anul trecut se ocupa de intretinerea Arenei Nationale, dupa ce a castigat o licitatie de 34 milioane de lei, organizata de Primaria Capitalei.

Grupul de firme controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu are contracte si cu Regia Autonoma de Transport Bucuresti, careia i-a furnizat cardurile electronice si echipamentele de control.

Patronul UTI este implicat si in viata politica. Este membru UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, unde conduce departamentul de energie, resurse si politici industriale.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii