A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728148617.3087.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Teatrul "Luceafarul" deschide Festivalul Mondial al Artei Papusaresti de la Praga
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
23-05-2012, ora 08:20

Teatrul "Luceafarul" deschide Festivalul Mondial al Artei Papusaresti de la Praga

Articol de Madalina Irimia

Intre 28 mai – 1 iunie 2012, la Praga va avea loc cea de-a XVI-a editie a World Festival of Puppet Art - Festivalul Mondial al Artei Papusaresti, la care participa trupe din Polonia, Bulgaria, Spania, Germania, Cehia, Ucraina, Croatia, Romania. Pentru a cincea oara consecutiv, numele Teatrului "Luceafarul" Iasi apare in programul prestigioasei manifestari.

Deschiderea festivalului, 28 mai, ora 10.00, va consta in spectacolul Dumbrava minunata dupa Mihail Sadoveanu (regia Ion Ciubotaru, scenografia Mihai Pastramagiu, cu Mariana Ivanov, Beatrice Engel, Beatrice Volbea, Raluca Pintilie, Gigi Sfaiter, Iulia Deloiu Trif, Dumitru Georgescu). Spectacolul va fi jucat in limba romana, cu traducere in limba engleza.

Punerea in scena a piesei O harababura dupa Ion Sava este programata pe 30 mai, ora 11.30. Realizatorii ei sunt regizorul Ion Ciubotaru, scenografa Daniela Dragulescu, cu Emanuel Florentin, Beatrice Engels, Beatrice Volbea, Adrian Buliga, Gigi Sfaiter.

Manifestarea pragheza este una de amploare, numarul estimat de spectatori pe editie fiind de cca 7000 (artisti, diplomati, turisti, reprezentantii presei etc., public cu varste intre 3 si 70 de ani). Partea de spectacole este completata de mese rotunde, intalniri profesionale, discutii ale criticilor de teatru privitoare la spectacolele prezentate in fiecare zi, workshop-uri, proiectii filme.”, precizeaza reprentantii institutiei de cultura din Iasi.

Artistii ieseni au participat in 2008 cu spectacolul O raza de soare de Al. T. Popescu, juriul international, alcatuit din personalitati de marca ale domeniului, acordandu-le Premiul special pentru cel mai incantator spectacol. In 2009, la Praga au ajuns Furtuna de Shakespeare, obtinand Premiul pentru imagine scenica, si Punguta cu doi bani dupa Ion Creanga, laureata cu Premiul pentru continuitatea artei papusaresti.

In 2010, un alt spectacol, Aventurile baronului Munchausen repovestite de Ion Sapdaru si Gabriel Andronache, i-a adus lui Liviu Smintinica Premiul de interpretare masculina, pentru rolul titular. Cartea junglei a inpresionat anul trecut publicul, care i-a acordat Premiul de popularitate, si ale juriului, care l-a rasplatit cu Premiul pentru regie si diversitatea mijloacelor papusaresti.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii