ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-08-2014, ora 11:45

Taxiurile si autoturismele „Scoala” verificate de politistii ieseni

Articol de Ana-Maria Onofrei

Pe data de 6 august, politistii Biroului Rutier au desfasurat o actiune in trafic, impreuna cu reprezentantii RAR, pe raza judetului Iasi, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, monitorizarea si fluidizarea traficului rutier, precum si pentru verificarea modului de desfasurare a transportului in regim taxi si a autovehiculelor destinate efectuarii orelor de conducere in cadrul scolilor de soferi.

In urma actiunii desfasurate au fost controlate 149 auto echipate taxi si 57 auto care desfasoara activitati in regim „scoala”, au fost aplicate 115 sanctiuni contraventionale, dintre care 102 soferilor care desfasoara activitati de transport persoane in regim taxi si 13 pentru lipsa dotarilor specifice la autovehiculele care desfasoara activitati in cadrul scolilor de soferi.

Potrivit IPJ Iasi, „A fost depistat B. Bogdan, de 28 ani, din municipiul Pascani care conducea un autoturism in regim de taxi pe str. Moldovei din municipiul Pascani fara a avea atestat taxi. A fost sanctionat contraventional conform art. 102 alin.1 pct. 5 din OUG 195/2002 R.

I. Gabriel (instructor auto), din municipiul Iasi, a fost depistat conducand un autoturism cu insemne de „Scoala” pe str. Canta din municipiul Iasi, fara a folosi centura de siguranta. Acesta a fost sanctionat contraventional conform art. 108 alin. 1/lit. a/3 din OUG 195/2002 R.

S. Constantin, din municipiul Iasi, conducea un autoturism in regim de taxi, pe b-dul Socola, din municipiul Iasi, avand anvelopele uzate peste limita legala admisa. Acesta a fost sanctionat contraventional conform art. 100 alin. 1/6 din OUG 195/2002 R.”

De precizat este faptul ca nu au fost constatate defectiuni tehnice la sistemul de franare al auto controlate, fiind constatata o singura defectiune la sistemul de directie al unui auto echipat „scoala”. De asemenea, politstii nu au constatat abateri privind neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si autovehiculelor si au aplicat o singura sanctiune unui sofer care conducea un taxi pentru depasirea regimului legal de viteza.

Foto: redesteptarea.ro

     
Tag-uri: control, iasi, taxi, scoala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii