A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727710088.5422.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tabara de Matematica la Miclauseni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
19-08-2013, ora 09:02

Tabara de Matematica la Miclauseni

Articol de Alexandra Stefanescu

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, alaturi de Facultatea de Matematica Iasi organizeaza in perioada 19-24 august 2013 cea de-a XVIII-a editie a taberei de matematica.

Activitatile taberei se desfasoara la Miclauseni, la Scoala Butea, dar si in Parcul Dendrologic.

Temele de matematica ce vor fi parcurse sunt propuse de profesori din invatamantul universitar si preuniversitar iesean, renumiti pentru activitatea lor la catedra, dar si in cadrul competitiilor nationale.

Parteneri dedicati descoperirilor matematice sunt SSMR, filiala Iasi si Asociatia “Recreatii Matematice”, care vor premia cele mai frumoase rezolvari ale enigmelor matematice.

In tabara sunt prezenti peste 50 de elevi din judetele Iasi, Neamt, Galati, Vaslui, precum si din Republica Moldova, din clasele IV-XI. Orele de pregatire stiintifica desfasurate zilnic, dimineata, se vor finaliza prin concursurile traditionale : “Recreatii Matematice” sau “Problema zilei”, sustinute cu premii si de catre edituri.

Atractivitatea taberei este sporita si de implicarea deosebita a Cercetasilor Romaniei, filiala Valea Lupului. Astfel, se vor organiza si competitii de sah sau tenis de masa.

In final, vizitarea obiectivelor culturale si istorice din Mircesti, Targul Neamt sau Ruginoasa vor completa in mod firesc invatarea prin actiune, in contexte diferite. Tabara de Matematica Miclauseni ofera timp de o saptamana un cadru placut de manifestare a creativitatii si a interactiunii, in forme diferite si atractive.

Foto: facebook.com

     
Tag-uri: tabara, matematica, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii