ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-09-2012, ora 13:14

Tabara Music Camp 2012, la final

Articol de Diana Dumitriu

Aproximativ 600 de elevi, cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, din 26 de unitati scolare din municipiul resedinta au cantat, in premiera mondiala, piesa ”Alleluia”, la finalul celei de-a treia editii a taberei de muzica vocala si instrumentala - Music Camp Iasi.

Dupa numai cinci zile de repetitii de cor si cursuri de instrumente muzicale coordonate in mod profesionist de americanca Connie Fortunato, aproximativ 600 de copii au reusit sa impresioneze publicul venit special la Catedrala Romano-Catolica Sfanta Fecioara Maria Regina, pentru a asista la concertul vocal-instrumental.

Copiii au inceput concertul cu Simfonia a IX-a de Beethoven interpretata la instrumente precum clopotei rezonanti si clopotei clasici, orff, blockflote alto, chitara, vioara, violoncel. Spectacolul a continuat cu piese precum ”Cantate”, ”Behold the lamb of God”, ”Alleluia” - premiera mondiala, ”Cantar!”, ”Build a mountain”, ”To belive”, ”Cantec de pace”.

Music Camp este o ocazie pentru copii de a cunoaste si experimenta muzica si de a se dezvolta pe parcursul unei saptamani pline de dinamism. Toti copiii participa la cursuri de cor. Cantecele sunt variate, cuprinzand piese ale unor mari maestri clasici - Haydn, Mozart si Saint Saens, cantate in limba materna a copiilor, dar si in limba engleza. Copiii au de asemenea posibilitatea de a participa la doua cursuri de instrumente, in functie de varsta si experienta lor muzicala. Saptamana are ca punct culminant concertul, care ii are ca spectatori pe parinti, prieteni, educatori, lideri culturali si chiar intreaga comunitate.

Foto: elenacuzais.dap.ro

     
Tag-uri: concert, tabara, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii