A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720190200.9448.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Swimathon face valuri la Iasi: peste 80 de persoane s-au inscris in cadrul competitiei sportive cu scop umanitar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-06-2012, ora 10:28

Swimathon face valuri la Iasi: peste 80 de persoane s-au inscris in cadrul competitiei sportive cu scop umanitar

Articol de Gianina Petruca

Peste 80 de ieseni si-au confirmat prezenta in cadrul Swimathon, ce va avea loc vineri, 6 iulie, intre orele 15:00 -18:00, la Strandul Municipal. Swimathon Iasi este o competitie de inot organizata in vederea mobilizarii de fonduri din comunitate. 12 proiecte ale ONG-urilor iesene s-au inscris in concurs si atrag de partea lor cat mai multi inotatori pentru a actiona ca ambasadori ai cauzelor acestora.

“Proiectul nostru are ca scop sustinerea serviciilor sociale si de ingrijire la domiciliu pe care Fundatia Solidaritate si Speranta le ofera in mod gratuit unui numar de 85 batrani, bolnavi, saraci si singuri din municipiul Iasi. Acesti varstnici beneficiaza de ingrijire medicala si de specialitate la domiciliu, ajutor la curatenia in locuinta si igiena personala, livrarea pranzului la domiciliu si alte activitati necesare varstei si conditiei lor.”, declara Mihaela Macsim, referent marketing la Fundatia Solidaritate si Speranta Iasi

Conform organizatorilor, aceasta prima editie ofera cadrul propice prin care persoane publice, companii, organizatii non-guvernamentale si persoane fizice au sansa de a inota pentru sustinerea unor cauze. Banii astfel stransi vor fi utilizati pentru a spori accesul iesenilor la servicii sociale sau pentru a finanta initiative comunitare.

“Resursele comunitare care ofera servicii de recuperare celor aproximativ 2500 de copii cu handicap multiplu din Iasi (psihoterapie – kinetoterapie - ergoterapie) sunt insuficiente, aspect care limiteaza accesul lor si scade sansa de integrare medico-psiho-sociala. Proiectul nostru urmareste sa includa 30 de copii si familiile lor intr-un program integrat de terapie, care va duce la imbunatatirea calitatii vietii copiilor si va preveni marginalizarea si neglijenta.”, a afirmat Diana Paius, manager zonal la Fundatia Serviciilor Sociale Bethany

Tinerii dar si copiii fac de asemenea parte din categoriile sociale ce urmeaza sa fie sustinute din fondurile adunate in cadrul Swimathon.

“Prin Fondul de burse, Fundatia Comunitara Iasi sustine in performanta tineri cu aptitudini inalte ce urmeaza ciclulul gimnazial sau liceal. Cei mai buni dintre tinerii ieseni beneficiaza de o bursa anula in valoare de 1800 RON pentru participarea la concursuri nationale si internationale, pentru achizitionarea materialor necesare sustinerii talentului artistic ori a performantelor scolare”, a declarat Alina Avatamanitei, fund developer la Fundatia Comunitara Iasi.

“In urma cu trei ani si un pic i-am vazut prima data. Un grup de copii frumosi, creativi, pregatiti oricand cu un zambet la ei sa te primeasca. Au handicap mintal si/sau fizic sever, dar asta nu ii impiedica sa fie veseli si primitori. Noi, Asociatia Mai Bine, vrem ca ei sa zambeasca, de aceea colindam, impletim, pictam, reconditionam, organizam concerte si bazaruri caritabile si inotam.”, precizeaza Anca Ursu de la Asociatia Mai Bine

Aspectul ecologic face si el parte din profilul competitiei sportive Swimathon de la Iasi.

Upside Downeste un proiect de antreprenoriat social angajat in reducerea cantitatii de deseuri nebiodegradabile si crearea de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati si dezavantajate financiar. In acest scop, ne propunem sa organizam un atelier pentru crearea de prototipuri ale produselor (portofele) din materiale reciclabile, in urma caruia vom alege cele mai bune design-uri.” – a afirmat Andreea Zaharescu, membru in cadrul proiectului Upside Down.

Prima editie locala a Swimathon va reuni persoane publice, companii, organizatii non-guvernamentale si persoane fizice care vor avea sansa de a inota pentru sustinerea unor cauze din comunitate.

“Fondul Ideile tale schimba Iasul finanteaza acele initiative venite din comunitate care contribuie la producerea unor schimbari pozitive in domenii precum participare publica, voluntariat, antreprenoriat social, educatie sau sport, fara insa a se limita la acestea. Fondul gestionat de Fundatia Comunitara Iasi este constituit prin participarea donatorilor persoane publice sau companii si finanteaza proiecte cu o valoare medie de 5000 RON” declara Claudiu Florea, membru in Consiliul Director al Fundatiei Comunitare Iasi.

Pentru a sprijini proiectele inscrise in cadrul Swimathon Iasi se poate accesa pagina web a competitiei www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro pana pe 6 iulie, care ofera posibilitatea unei donatii. Fundatia Comunitara Iasi, organizatorul Swimathon va asigura monitorizarea si transparenta procesului de implementare a cauzelor din cadrul evenimentului.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii