A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832398.7375.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sute de nevoiasi din Iasi primesc ajutor de la miscarea de binefacere Armata Salvarii. Donatiile vin din lumea intreaga
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-10-2014, ora 09:55

Sute de nevoiasi din Iasi primesc ajutor de la miscarea de binefacere Armata Salvarii. Donatiile vin din lumea intreaga

Articol de Cristian Amariei
Abandonati de soarta in prag de iarna, sute de nevoiasi cer disperati o bucata de paine. La Iasi, sarmanii primesc o mana intinsa din partea unei miscari internationale de ajutorare a celor in nevoie. Donatii din intreaga lume ajung prin intermediul fundatiei la oamenii fara adapost, hrana sau imbracaminte.

Ramona are 28 de ani, doi copii de 3 si 8 ani, si o poveste de viata despre care cu greu gaseste putere sa vorbeasca. Abandonata la nastere de parinti, a crescut intr-un centru de plasament, dupa care a ajuns in strada. Cand a ramas insarcinata, ea a refuzat sa dea copiii statului pentru ca a vrut ca ei sa cunoasca dragostea de mama. Acum, cei trei isi duc zilele cu ajutorul fundatiei internationale de ajutorare a celor nevoiasi, care le-a inchiriat o casuta.

Ramona Radu, beneficiar: "M-am dus la Directia de Asistenta Comunitara sa cer sa ma ajute si pe mine cu ceva, iar ei mi-au spus ca singurul ajutor pe care mi-l pot da este sa imi ia copiii, adica sa ii dau la stat, dar eu asa ceva nu fac, nu ma despart. E foarte greu".

Ca Ramona, alte sute de ieseni care au cerut ajutor l-au primit.
Un grup de ieseni, de exemplu, locuieste intr-un camin social unde nu exista apa calda decat de trei ori pe saptamana. Oamenii nu au unde sa isi spele hainele, asa ca acest serviciu le este oferit gratuit, saptamanal, de singura spalatorie sociala din Romania, deschisa cu ajutorul oamenilor cu suflet mare din Anglia.

Mel Robinson, donator: "Cand oamenii se duc in mall-urile din Anglia pentru ei sa cumpere o jucarie mica pentru copiii din Romania nu e mult, dar pentru cei mici de aici e un lucru mare."

Miscarea internationala de binefacere Armata Salvarii, infiintata in Anglia in anii 1800, a ajuns la Iasi prin intermediul a doi profesori din Republica Moldova.
Acestia au renuntat la catedra si la viata lor dincolo de Prut pentru a fi in slujba nevoiasilor din Romania. Imbracati in haine militare specifice acestei organizatii, incearca sa ajute acolo unde statul nu se implica.

Armata Salvarii activeaza si in Bucuresti, Ploiesti si Craiova, dar si in alte 124 de tari din intreaga lume.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
numele uhoijhih,  22.11.2014 15:56

APEL UMAMITAR..:Fac un apel la cei cu suflet, la oameni care stiu sa ofere nu ptr faptul ca au prea mult, ci ptr ca stiu exact ce inseamna sa nu ai nimic, va rog din inima datimi o sansa sa simt ca mai pot trai. Nu am cerut nici-odata nimic nimanui dar acu am ajuns in pragul disperari, si sunt nevoit sa apelez la semeni, si sper ca intro zi sa pot fi si eu in pozitia de a putea ajuta pe cineva, sa pot face un suflet fericit asa cum si altii ma vor face pe mine, in acest moment cumplit al vietii, va roog din suflet sa nu fiti indiferenti la povestea mea spusa pe scurt, va scriu din suflet asa cum simt si asa cum traesc, multumim din suflet la toti cei ce vor citi acest mesaj al meu. Am suferit de 2 ori accidente din trunchiul cerebral[paralizie] am suferit de 2 ori infarct miocardic antero-septal, am reumatism poliartrita reumatoida, am Diabet foarte complicat cu insulina de 2 feluri, am ajuns sa mai pot merge cam 20 metri apoi tre-sa fac o pauza stie doar Dumnezeu totul despre viata mea, sotia este f bolnava cardiovascular avem si un copil minor la scoala, si singura sursa de venit este o pensie pe caz de boala care-i de 600 lei, de aceea va rog sa ne ajutati asa cum puteti dv chiar si un colet cu ceva alimente near fi de folos,ducem lipsa de lemne ptr foc..iar pt siguranta corespondentei mele am adresa la: oficiul postal 1 casuta postala 95 localitatea vaslui-romania, sau cont la raiffaisen bank romania nr 1059026 lei ptr mihai feraru tel 0040761887298 sau western-union. A-R. Dumnezeu sa fie cu voi cei milostivi Amin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii