ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-01-2012, ora 10:19

Sute de ieseni au cerut in strada demisia lui Basescu. Protestele continua si astazi

Articol de Alexandra Stefanescu

Protestul organizat, duminica, in centrul municipiului Iasi s-a incheiat fara sa fie inregistrate incidente, manifestantii anuntand ca vor relua actiunea, luni, la ora 12.00.

Persoanele care au participat la un mars pe strazile orasului dupa care s-au intors in Piata Unirii au scandat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu, precum "Jos Basescu", "Jos piratul", si "Arafat, roman adevarat!" si au avut pancarte pe care scria "Basescu nu mai are nevoie de SMURD, noi avem", Vrem anticipate", "Salvati Rosia Montana", "Conducatorule roman, zilnic ma rog la Dumnezeu sa mori, sa te omoare sau sa plec" si "Suntem loviti de Basescu! Sa vina SMURD-ul sa ne salveze".

Manifestarea s-a incheiat fara incidente, protestatarii sustinand ca vor relua actiunea luni, de la ora 12.00, tot in Piata Unirii.

La Iasi protestele au inceput simbata seara, cind 100 de persoane au iesit in strada.

A treia zi de proteste in tara a degenerat, duminica seara, la Bucuresti, in conflicte violente intre protestatari si fortele de ordine.

Manifestantii din Piata Universitatii au rupt cordoanele de ordine si au aruncat cu sticle incendiare, garduri si bucati de pavaj intre protestatari. Doi jurnalisti au luat foc si mai multe persoane au fost ranite in ploaia de pietre. Doua femei au lesinat, iar un jandarm a fost ranit la cap.

Actiunea pentru sustinerea lui Raed Arafat, initiata pe reteaua de socializare Facebook, s-a transformatat in proteste fata de Legea Sanatatii, Guvernul Boc si presedintele Traian Basescu.

Manifestatii indreptate impotriva presedintelui Traian Basescu au fost organizate, duminica, si la Galati, Alba Iulia, Sibiu, Brasov, Timisoara, Bacau, Vaslui, Piatra Neamt, Ploiesti, Pitesti, Arad, Hunedoara, Resita, Slobozia, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Satu Mare, Braila sau Focsani.

     
Tag-uri: protest, Iasi, SMURD, Arafat
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii