ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-03-2014, ora 13:16

Suspecti de inselaciune prin metoda “Accidentul”, identificati de politisti

Articol de Alexandra Stefanescu

Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale au identificat doi suspecti acuzati de comiterea, in perioada 4-23 februarie, a unor infractiuni de inselaciune prin metoda „accidentul rutier, victime fiind mai multe persoane din judetele Bacau, Iasi si Suceava, iar in cursul acestei zile au fost prezentati instantei, care a dispus arestarea preventiva a celor doi pentru 30 de zile.

Cei doi banuiti: D. Mihai, de 24 ani si C. Cristian, de 34 ani, ambii din municipiul Bucuresti, sunt incarcerati in penitenciar.

Cei doi barbati ar fi indus in eroare persoanele vatamate, cu privire la comiterea unui accident rutier de catre un fiu sau nepot al acestora, pretext sub care solicita diferite sume de bani, destinate avocatului sau familiei pretinselor victime ale accidentului, pentru ca asa-zisul autor al accidentului sa nu fie arestat. Victimele erau alese din categoria persoanelor in varsta (aveau varste cuprinse intre 59 si 85 de ani), toate din mediul rural, din judetele Bacau (8 victime), Iasi (6 victime) si Suceava (o victima). Dintre cele 15 persoane vatamate, zece erau femei. Noua dintre victime au refuzat sa continue conversatia cu banuitii, stabilind, in urma discutiilor cu rudele, ca informatiile sunt false. Intr-una dintre situatii, partea vatamata, imediat dupa trimiterea sumei de bani, a verificat cazul prezentat si, constientizand ca este victima unei infractiuni, a sunat la 112. Politistii au intervenit cu rapiditate in acest caz, iar prejudiciul a fost recuperat. De asemenea, persoanele care ridicau banii de la oficiile postale sau ghiseele bancare au fost identificate de politisti si aduse la cercetari: L. Ionut, de 27 ani, respectiv D. Alexandru, de 30 ani, ambii din Bucuresti. Fata de L. Ionut, instanta a dispus la data de 25.03.2014, luarea masurii arestarii preventive pentru 30 de zile”, anunta IPJ Iasi.

In urma investigatiilor efectuate, politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, au stabilit ca D. Mihai si C. Cristian sunt banuiti de comiterea a 15 infractiuni de inselaciune si tentativa la inselaciune, iar cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a acestora.

Prejudiciul total cauzat victimelor de catre cele doua persoane este de 33.200 lei si 400 euro, fiind recuperat partial, respectiv suma de 22.000 lei.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii