A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735094708.7659.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sugestii naturiste care ar putea inlocui unele medicamente
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
26-03-2012, ora 12:58

Sugestii naturiste care ar putea inlocui unele medicamente

Articol de Madalina Irimia

Unele medicamente pot cu siguranta sa salveze vieti, insa, in unele cazuri, mai putin grave, ele pot fi si inlocuite cu diverse remedii naturiste, care nu au efecte adverse si care sunt si mai ieftine.

Cu ajutorul unor specialisti, Prevention a intocmit o lista cu cateva sugestii naturiste, care ar putea inlocui unele medicamente.

Atentie insa! Nu inceta sa mai iei un medicament daca ti-a fost prescris de un medic pana nu il intrebi daca poate fi permis sa faci acest lucru si daca poti apela in locul lui la solutiile naturiste.

1. Pentru durere

In loc de medicamente pe baza de hidrocodona sau acetaminofen, cum ar fi Vicodinul (la noi oricum se gaseste mai greu).

Medicamentele pentru durere au efect in multe cazuri, dar unele pot crea dependenta, iar cele pe baza de acetaminofen, cum este paracetamolul, pot dauna ficatului daca sunt luate pe termen lung. Si, decat sa te bazezi pe niste pastile care actioneaza doar asupra simptomelor, mai bine incerci sa tratezi cauza, atunci cand se poate, una dintre solutiile eficiente fiind acupunctura.

"Durerea poate fi cauzata de o interferenta in sistemul nervos al organismului, astfel ca actionarea asupra principalei legaturi dintre acesta si creier - coloana vertebrala - poate ajuta la ameliorarea durerilor", spune Sungwon D. Yoo, chiropractor si acupuncturist in New York.

Potrivit unui studiu, persoanele care aveau dureri de mijloc si care au facut doar patru sedinte de tratament chiropractic, in doua saptamani au simtit o semnificativa ameliorare a durerii si o imbunatatire a mobilitatii, fata de cei care primeau tratament conventional.

2. Pentru colesterol ridicat

In loc de medicamente pe baza de simvastatin (Zocorul) sau atorvastatin (Lipitorul) - acestea impiedica ficatul in producerea de colesterol prin blocarea unei enzime necesare acestui proces.

Anumite alimente, cum ar fi ovazul, usturoiul, uleiul de masline si vinul rosu pot ajuta la reducerea inflamatiei din organism si s-a dovedit ca reduc colesterolul "rau" - LDL, si maresc colesterolul "bun" - HDL. In privinta usturoiului spre exemplu, secretul consta intr-un aminoacid pe care il contine, numit alicina, si care este eliberat cand grauntele este zdrobit. Alicina protejeaza inima prin faptul ca impiedica particulele de colesterol sa se lipeasca de peretii arterelor.

De asemenea, mai multe studii au aratat ca vinul rosu poate creste nivelul colesterolului "bun" si poate subtia sangele, impiedicand formarea cheagurilor care pot bloca arterele. Potrivit unui studiu realizat in cadrul Universitatii Harvard, consumul moderat de vin rosu (un pahar pe zi) poate reduce riscul de a face boli de inima cu 40%.

3. Pentru reflux acid (gastroesofagian)

In loc de medicamente pe baza de omeprazol (Prilosec).

Prilosecul blocheaza acidul hidrocloric in stomac, ceea ce poate duce la o inflorire a bacteriilor in intenstinul subtire si, in ultima faza, la deficiente de minerale deoarece organismul nu le mai absorabe cum trebuie. Pe termen scurt poate fi luat fara griji, insa, pentru termen lung este mai bine sa depistezi cauza care produce refluxul gastroesofagian decat sa o maschezi cu medicamente.

Un remediu naturist care ar putea inlocui acest medicament il reprezinta tabletele pe baza de ulm, care "imbraca" gatul si stomacul, stimuland productia de mucus pentru a ajuta la protejarea tractului gastrointestinal de excesul de acid. Iar aceste tablete contin si antioxidanti care ajuta la ameliorarea inflamatiei din intestine.

Totodata, te pot ajuta si unele schimbari legate de alimentatie, cum ar fi sa fii foarte atent pentru a depista care mancaruri iti fac mai rau, si, prin urmare, sa le eviti, sa mananci incet si sa te straduiesti sa reduci stresul (daca reusesti, vei simti o mare diferenta).

4. Pentru anxietate

In loc de alprazolam (Xanax).

Femeile sunt cu 60% mai expuse riscului de a avea o tulburare legata de anxietate, iar trairile anxioase pot fi de slaba intensitate la inceput, dar pot ajunge sa scape de sub control mai tarziu. De fiecare data cand ai o neliniste legata de o anume situatie, cum ar fi daca trebuie sa vorbesti in fata sefilor tai, pot aparea si senzatii fizice neplacute, cum ar fi o iritare in stomac sau greata.

Daca descrii insa trairile tale in scris, zilnic, s-ar putea sa simti o ameliorare in starile anxioase. Incearca sa acorzi 10-15 minute scrisului, in fiecare zi - scrie despre experientele tale din acea zi, inclusiv despre cele care ti-au provocat anxietate. Incepi prin a te intreba "Ce s-a intamplat cu mine astazi?", "Ce anume a declansat trairile de nervozitate si neliniste?", iar apoi scrie cum ai reactionat la aceste trairi. Incheie prin a nota cum le-ai gestionat pana la urma si cum te-ai simtit incercand sa scapi de ele.

Spre exemplu, daca ai facut o scurta plimbare cand te-ai simtit nelinistit si ai observat ca te-ai simtit mai bine apoi, scrie acest lucru. Sau daca ai consumat bauturi alcoolice, dar mai tarziu ai sfarsit prin a te simti mai rau, noteaza de asemenea. Scriind despre aceste trairi iti va fi mai usor sa le faci fata si sa iti dai seama ce anume le declanseaza.

5. Pentru insomnie

In loc de tartrat de zolpidem (Ambien).

Folosirea Ambienului pentru mai mult de zece zile poate duce la dependenta. In schimb, insa, poate fi folosita melatonina, un hormon produs natural de organism, dar pe care il poti gasi si la farmacie.

Doza optima pentru somn este de 0,5 miligrame, dar doze mai mari, cum ar fi 6 miligrame, pot ajuta si la ameliorarea refluxului acid care apare pe timpul noptii.

6. Pentru depresie

In loc de sertraline HCL (Zoloft).

Femeile sunt cu 70% mai expuse riscului de a suferi de depresie, iar unul dintre remediile naturale impotriva acestei afectiuni consta in consumul crescut de peste. Mai multe studii au aratat ca un consum de peste gras, bogat in omega-3, de doua sau mai multe ori pe saptamana, poate duce la reducerea cu 50% a ratei de depresie. Opteaza pentru somon, sardine sau ton la conserva, alaturi de salata verde cu ulei de masline si otet balsamic.

In Islanda, spre exemplu, unde se mananca mult peste, rata de depresie este mai mica fata de alte tari, in ciuda iernii lungi si intunecoase. Pentru a-ti lua doza optima de acizi omega-3 poti incerca si sa inghiti zilnic o lingura cu ulei din ficat de cod. Iar daca nu iti place pestele, poti oferi organismului acesti acizi si din verdeturi, seminte de dovleac, seminte de in, nuci, lactate.

Sursa: ziare.com

Foto: authenticfood.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  31.05.2017 00:46

wh0cd59889 buy rimonabant buy neurontin yasmin sildenafil propecia diclofenac sodium ec

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii