A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1734889661.5908.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sucul de grepfrut creste eficienta medicamentelor folosite in tratarea cancerului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
10-08-2012, ora 04:05

Sucul de grepfrut creste eficienta medicamentelor folosite in tratarea cancerului

Articol de Madalina Irimia

Un studiu recent a scos la iveala faptul ca grepfrutul este extrem de eficient in tratarea bolilor oncologice, deoarece stimuleaza absorbtia medicamentelor impotriva cancerului, facandu-le sa fie de trei ori mai eficiente.

Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Chicago, citati de Daily Mail, sunt de parerea ca asocierea medicamentului cu sucul de grepfrut i-ar scapa pe pacienti de pericolul efectelor adverse produse de supramedicatie, precum si de costurile ridicate ale tratamentului.

Aceste citrice inhiba actiunea enzimelor din intestine, facand posibila absorbtia unei cantitati mai mari de substante in sange. Tocmai de aceea, medicii nu recomanda consumul de grepfrut pacientilor care iau anumite medicamente puternice, pentru a evita riscul ca ele sa patrunda in sange intr-o cantitate mai mare.

Oamenii de stiinta au realizat doua serii de teste de laborator pe 138 de pacienti cu forme incurabile de cancer. Acestia au testat, in prima faza, efectele sucului de grepfrut asociat cu rapamicina, un imunostimulent folosit in tratamentul bolnavilor de cancer, apoi au combinat sucul de grepfrut si rapamicina cu ketoconazol, un inhibitor de colesterol.

Rezultatele au dovedit ca 226 de grame de suc de grepfrut pe zi, duc la o crestere de 350% a nivelului de rapamicina intrata in sange. Atunci cand este asociat cu ketoconazol, aceeasi cantitate de suc de grepfrut ajuta la cresterea absorbtiei de ratamicina cu 500%.

Concentratia de ratamicina administrata pacientilor, in mod normal, este de 90 de miligrame pe saptamana, in doua doze a cate 45 de miligrame. Administrata in concentratii mai mari de 45 de miligrame, ratamicina produce tulburari gastrontestinale precum greata sau diaree.

In cazul subiectilor care au luat ratamicina in cobinatie cu ketoconazol si suc de grepfrut, concentratia primei substante a fost de doar 16 miligrame saptamana, iar in cazul celor care au luat doar ratamicina combinata cu suc de grepfrut, concentratia saptamanala a imunostimulentului a fost intre 25 si 25 de miligrame pe saptamana.

Sursa: gandul.info

Foto: pittmandavis.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii