ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
26-06-2012, ora 14:16

Subiecte evaluare nationala 2012: Subiectiva sau predicativa? Afla parerea inspectorului general al ISJ Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Inspectorii scolari judeteni asteapta astazi o decizie de la Ministerul Educatiei privind raspunsul la subiectul de la evaluarea nationala contestat atat de elevi cat si de profesori.

" Din punctul meu de vedere daca aplic o logica rigida a cunostiintelor predate in scoala, elevul ar fi trebuit sa nu aiba ezitari asupra subiectivei pentru ca e o constructive tipica care este invatata si exersata in scoala. Daca luam in calcul criteriul semantic si logica enuntului , daca mai completam si cu ceea ce spune gramatica academiei in anumite situatii care implica o anumita ambiguitate, daca ne mai gandim ca nu intotodeuna limba romana incape in clisee si in formule care sa dea impartire fara rest atunci sigur putem spune ca e discutabil enuntul si ca elevii care sunt foarte buni foarte seriosi si care s-au gandit si la subtilitatile cerintei si au problematizat mai mult situatia atunci au putut gresi sau au putut apela la idea de predicativ, idee pe care o preiau si unii dintre specialistii lingvisti universitari", a declarat Camelia Gavrila.

Reamintim faptul ca elevii, sprijiniti si de unii profesori, sustin ca la un exercitiu de la evaluarea nationala ar fi o alta varianta corecta.

3. Noteaza litera corespunzatoare raspunsului corect:

Propozitia subordonata din fraza “Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii” este:

a. atributiva;

b. predicativa;

c. subiectiva. 6 puncte

Conform baremului, raspunsul corect ar fi varianta C.

Foto: ziare-pe-net.ro

     
Tag-uri: Camelia Gavrila, ISJ, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii