A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720193421.257.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Subaltern al lui Blejnar, cercetat la Iasi pentru coruptie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-02-2011, ora 15:04

Subaltern al lui Blejnar, cercetat la Iasi pentru coruptie

Articol de Giorgiana Zurba

Gelu Stefan Diaconu, unul dintre cei mai importanti oameni din istoria Autoritatii Nationale a Vamilor si subaltern al lui Sorin Blejnar la ANAF, este urmarit penal intr-un dosar de coruptie trimis de catre judecatorii ieseni catre Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

Diaconu este cercetat penal intr-un dosar care priveste fapte mai vechi, din 1996, atunci cand acesta era directorul filialei Bankoop Neamt. La mai mult de zece ani de la comiterea faptei, judecatorii au trimis din nou dosarul la Parchet, dupa ce in prima faza, procurorul iesean Vasile Rusu a dispus neinceperea urmaririi penale pentru toti acuzatii din dosar. Tot in acest dosar mai sunt cercetati Valentin Pascal, executor bancar la Bankoop SA Neamt, Corneliu Coroama, inspector la aceeasi sucursala bancara, si Brandusa Anitei, jurist in cadrul Bankoop. Acestia sunt acuzati ca in 1996 au flasificat un contract de credit. Cei patru au completat numele unor garanti care nu isi dadusera acordul. Firma Intermedian SRL Iasi, societate care avea ca obiect principal de activitate producerea uleiului de floarea-soarelui, a contractat un credit in valoare de 1, 6 miliarde lei vechi de la Bankoop SA, sucursala Neamt, punand drept garantie utilajele si imobilele din patrimoniul firmei. Dupa incheierea contractului de creditare, Gelu Diaconu a mai incheiat un contract in fals, trecand drept giranti asociatii formei Intermedian si semnand in locul lor. Apoi au intervenit ceilalti angajati implicati in acest dosar. Acestia au evaluat o casa de pe Aleea Sadoveanu, din municipiul Iasi, la un pret mult mai mic decat cel real si au scos-o la vanzare. A fost aranjata o licitatie, iar casa a fost vanduta lui Dumitru Gartan pe mai nimic. Prejudiciul creat la momentul respectiv a fost de 100 mii dolari. Daca vor fi gasiti vinovatii, suspectii risca pana la 20 de ani de inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Sursa: bzi. ro

     
Tag-uri:

Gelu Stefan Diaconu, unul dintre cei mai importanti oameni din istoria Autoritatii Nationale a Vamilor si subaltern al lui Sorin Blejnar la ANAF, este urmarit penal intr-un dosar de coruptie trimis de catre judecatorii ieseni catre Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.  

Diaconu este cercetat penal intr-un dosar care priveste fapte mai vechi, din 1996, atunci cand acesta era directorul filialei Bankoop Neamt. La mai mult de zece ani de la comiterea faptei, judecatorii au trimis din nou dosarul la Parchet, dupa ce in prima faza, procurorul iesean Vasile Rusu a dispus neinceperea urmaririi penale pentru toti acuzatii din dosar. Tot in acest dosar mai sunt cercetati Valentin Pascal, executor bancar la Bankoop SA Neamt, Corneliu Coroama, inspector la aceeasi sucursala bancara, si Brandusa Anitei, jurist in cadrul Bankoop. Acestia sunt acuzati ca in 1996 au flasificat un contract de credit. Cei patru au completat numele unor garanti care nu isi dadusera acordul. Firma Intermedian SRL Iasi, societate care avea ca obiect principal de activitate producerea uleiului de floarea-soarelui, a contractat un credit in valoare de 1, 6 miliarde lei vechi de la Bankoop SA, sucursala Neamt, punand drept garantie utilajele si imobilele din patrimoniul firmei. Dupa incheierea contractului de creditare, Gelu Diaconu a mai incheiat un contract in fals, trecand drept giranti asociatii formei Intermedian si  semnand in locul lor. Apoi au intervenit ceilalti angajati implicati in acest dosar. Acestia au evaluat o casa de pe Aleea Sadoveanu, din municipiul Iasi, la un pret mult mai mic decat cel real si au scos-o la vanzare. A fost aranjata o licitatie, iar casa a fost vanduta lui Dumitru Gartan pe mai nimic. Prejudiciul creat la momentul respectiv a fost de 100 mii dolari. Daca vor fi gasiti vinovatii, suspectii risca pana la 20 de ani de inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave.  

 

Sursa: bzi. ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii