A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817441.3981.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studentii de la TUIASI isi pot incepe cariera la JobShop
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
04-04-2013, ora 07:05

Studentii de la TUIASI isi pot incepe cariera la JobShop

Articol de Madalina Irimia

Studentii de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) au oportunitatea sa se intilneasca cu 18 angajatori din domeniul tehnic si IT cu prilejul celei de-a XVIII-a editii a Evenimentului National de Cariera JobShop. Acesta se va desfasura in perioada 5 -11 aprilie 2013 si este organizat de BEST Iasi in colaborare cu TUIASI.

Pe parcursul celor sase zile de eveniment se vor desfasura 12 activitati, iar studentii vor putea sa isi depuna CV-uri pentru locuri de mun­ca, lo­curi de practica sau burse la fir­me ca Delphi, Autoliv, Embarcadero, Expert Network, E-on Romania, Continental sau Levi.

Tirgul va debuta cu activitatea „Cariere de succes”, ce va avea loc vineri, 5 aprilie, la Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata a TUIASI. La aceasta vor lua parte reprezentanti ai companiilor Continental, Delphi, Energy Quote JHA, Embarcadero, Levi 9 si Remar Pascani, care vor vorbi despre parcursul lor in cariera si vor raspunde la intrebarile studentilor participanti.

In zilele de 6 – 9 aprilie vor avea loc mai multe activitati dedicate pregatirii personale a studentilor, prinre care se vor numara un workshop de scris CV-uri, 21 de idei despre cariera, dar si prezentari sau vizite la companii.

Cea mai importanta manifestare va fi „Ziua de Standuri” ce va avea loc pe 10 aprilie, la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului a TUIASI. In aceasta zi companiile participante isi vor prezenta ofertele de job-uri sau internship-uri, iar studentii vor avea oportunitatea de a interactiona fata in fata cu angajatorii. Tot in aceeasi zi, va avea loc BACo (BEST Academics and Companies Forum), o masa rotunda la care BEST Iasi va reuni reprezentanti ai companiilor, studentilor si ai TUIASI. In cadrul acestei intilniri se vor discuta teme de actualitate de interes comun privind invatamintul tehnic. Tema de anul acesta a mesei rotunde va fi „Diferenta dintre curricula universitara si asteptarile companiilor. Cum stimulam interesul studentilor?”

Pentru mai multe detalii, dar si pentru a participa la activitatile din cadrul JobShop, studentii se pot inscrie pe site-ul www.jobshop.ro/iasi.

Organizatorii se asteapta ca in acest an 1500 de studenti sa viziteze tirgul de cariere JobShop. Acesta a fost organizat pentru prima data in 1993 de filiala din Timisoara a organizatiei studentesti, iar anual, are loc in centrele universitare din Bucuresti, Brasov, ClujNapoca, Iasi si Timisoara. La Iasi, prima editie a avut loc in 2000.

Evenimentul este organizat de BEST Iasi , organizatie europeana apolitica si non-profit condusa de studenti si proaspat absolventi. Exista 94 de grupuri locale BEST in 32 de tari, organizatia avind aproximativ 4800 de membrii implicati in evenimente dedicate in mod exclusiv studentilor. Mai multe detalii gasiti pe www.bestis.ro.

Foto: opiniatimisoarei.ro

     
Tag-uri: studenti, TUIASI, JobShop
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii