ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
12-02-2013, ora 18:04

Studentii de la Facultatea de Mecanica din Iasi au redesenat masina ARO

Articol de Cristian Amariei

Studentii de la specializarea Autovehicule Rutiere a Facultatii de Mecanica a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) au avut initiativa de a redesena masinile ARO. Sprijiniti de profesorii lor, acestia au organizat in perioada 10 decembrie – 11 februarie 2013 o competitie de design auto intitulata „ARO Revolution” la care au participat 23 de candidati, elevi si studenti din toata tara, cu 143 de schite.

Cele mai bune proiecte au fost premiate luni, 11 februarie, iar desenele participantilor au fost expuse pe holurile Facultatii de Mecanica.

Am avut o marca ce a fost foarte cunoscuta la noi in Romania si a ajutat foarte mult societatea, chiar in domeniul agriculturii, domeniul militar domeniul civil si al sanatatii si din cauza asta am vrut sa restirnim intentia de a construi acest autovehicul la noi”, a detaliat prof. dr. ing. Cezar Oprisan, decan al Facultatii de Mecanica motivele pentru care facultatea a sustinut acest proiect.

Premiul I, in valoare de 500 de lei, a fost acordat lui Silviu Ceausu, student in anul al II-lea la Facultatea de Mecanica Iasi. Acesta a mai primit si posibilitatea de a-si materializa ideea prin intermediul unui program Leonardo. Lui Mircea Raiescu de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi i-a revenit premiul al II-lea si echivalentul a 300 de lei. Andrei Butanescu din Dragasani (jud. Valcea), elev in clasa a XII-a, a luat premiul al III-lea, de 250 de lei. Tudor Bura de la Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino” a TUIASI a primit mentiune si 200 de lei. S-au acordat si doua distinctii aparte, astfel premiul special pentru cel mai tinar participant i-a fost acordat lui lui Stirbu Radu, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi. Mentiune speciala a primit Gabriel Ciuraru din Bacau, un agent comercial care a participat, in afara concursului, doar din pasiune. Toti cei care au intrat in concurs au primit diplome de participare.

Noi am initiat competitia ca pe un concurs intern, pentru a vedea si noi talentele studentilor nostri in domeniul designului auto. Insa a luat o amploare foarte mare si am avut desene si din Giurgiu si din partea Transilvaniei, foarte mult din partea Constantei de la liceul Mircea cel Batrin”, a explicat prof. dr. ing. Cezar Oprisan, decan al Facultatii de Mecanica.

Din juriu au facut parte prof. dr. ing. Cezar Oprisan, decan al Facultatii de Mecanica in calitate de presedinte, prof. dr. ing. Doru Paul Barsanescu de la Facultatea de Mecanica, prof. dr. Corneliu Ciobanasu de la Facultatea de Arhitectura Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino” si Nistor Gabriel Calancea si Andrei Dontu, studenti in anul al II-lea la specializarea Autovehicule Rutiere a Facultatii de Mecanica.

Am analizat pe calculator proiectii pe ecran mare si fiecare a stabilit cite un punctaj. Dupa ce s-a stabilit acest punctaj am reanalizat desenele ca sa mai vedem formele, fiindca nu suntem contabili, suntem o comisie de analiza. Dar toate desenele erau foarte placute”, a explicat prof. dr. ing. Cezar Oprisan procesul de selectie.

     
Tag-uri: masina, studenti, desen, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii