A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720267602.1195.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studentii UAIC au aflat cum pot sa se angajeze mai usor dupa absolvire
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
29-03-2012, ora 16:37

Studentii UAIC au aflat cum pot sa se angajeze mai usor dupa absolvire

Articol de Madalina Irimia

Voluntariatul, stagiile de practica, atentia pentru formarea teoretica si pasiunea adevarata pentru un anumit domeniu - acestea sunt cateva dintre trasaturile pe care angajatorii le considera esentiale pentru cariera unui tanar. Studentii Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" au avut ocazia miercuri, 28 martie, sa se intalneasca cu trei absolventi de succes care si-au detaliat propriul parcurs profesional, oferindu-le totodata studentilor exemple de bune practici.

Diana Paius, manager zonal al Fundatiei Servicii Sociale Bethany, a oferit detalii despre oportunitatile oferite studentilor pentru stagii si voluntariat in cadrul organizatiei sale. "Cred ca trebuie sa profitam de orice persoana care poate oferi informatii din experienta sa practica dintr-un anumit domeniu. Mi-as fi dorit foarte mult ca si pe vremea mea sa fi avut ocazia sa pot interactiona cu persoane care cunosc un anumit domeniu si ii pot invata si pe ceilalti pe ce sa puna accent in dezvoltarea propriilor cariere", a adaugat Diana Paius.

Un accent deosebit a fost pus pe posibilitatile de voluntariat in mediul ONG iesean. Un stagiu de voluntariat, a precizat comisarul Romica Ichim, seful Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi, ii permite unui student sa isi implineasca partea de educatie non-formala si sa inteleaga mai bine activitatile pe care le presupune o anumita meserie. "In Occident voluntariatul este trecut ca vechime in munca, de aceea ii indrum pe toti cei care vor sa faca ceva deosebit, sau inca nu stiu ce sa faca, sa se apuce de voluntariat. E foarte important sa cauti tu activitatile care te intereseaza si nu sa astepti sa te caute ele pe tine", a subliniat cms. Romica Ichim.

Intalnirea dintre studenti si profesionistii invitati s-a desfasurat sub semnul impartasirii bunelor practici in cariera. Prin intermediul invitatilor speciali ai evenimentului, studentii si-au putut forma si o imagine mai clara asupra domeniului in care isi propun sa se angajeze. Cei interesati de protectia mediului au avut ocazia sa o intalneasca pe Diana Mihaela Gasparel, comisar regional al Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Regional Suceava, absolventa a Facultatii de Biologie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza".

Angajabilitatea studentilor este una dintre cele mai importante teme in dezbaterea despre actualul sistem educational. Prin proiectul "Managementul comunicarii cu alumni pentru institutii de invatamant superior din Romania", Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" isi propune sa aduca studentii intr-un contact mai strans cu absolventii universitatii, care pot constitui modele de succes. Evenimentul de miercuri s-a inscris in seria prezentarilor de bune practici si a fost precedat de doua vizite ale studentilor in companii iesene. Astfel de intalniri vor avea loc o data la trei luni.

“Managementul comunicarii cu alumni pentru institutiile de invatamant superior din Romania” se inscrie pe axa prioritara 1 – “Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si societatii bazate pe cunoastere”, in Domeniul major de interventie 1.2 – „Calitate in invatamantul superior” si are o durata de derulare de 30 de luni. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, Novensys Corporation, partenerul IT si Gold Agama Consulting, partenerul de comunicare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii