A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727692498.8232.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studentii Medicinisti din Iasi vor protesta pe 24 ianuarie in Piata Unirii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-01-2012, ora 10:39

Studentii Medicinisti din Iasi vor protesta pe 24 ianuarie in Piata Unirii

Articol de Alexandra Stefanescu

Societatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI) va organiza marti, 24 ianuarie de la ora 20.30, un protest prin intermediul caruia vrea sa aduca la cunostinta problemele sistemului medical romanesc.

Participantii la aceasta manifestare vor cere guvernului conditii mai bune in spitale si salarii decente pentru medici rezidenti si lucratorii din sistemul de sanatate avand in vedere ca in 2011 au parasit tara 30.000 de lucratori din sistemul medical - cel mai mare exod al lucratorilor din acest domeniu.

O alta problema asupra careia studentii medicinisti vor sa atraga atentia este lipsa locurilor de munca in Romania, dupa terminarea rezidentiatului dar si existenta unui sistem sanitar necompetitiv in care performanta medicilor nu este platita corect.

"SSMI, ca reprezentanta legitima a studentilor medicinisti si aparatoare a drepturilor acestora, va sustine marti un protest pasnic determinat de conditiile nefavorabile dezvoltarii medicilor rezidenti.

Salariul mic al medicilor rezidenti - salariul de baza al unui rezident la medicina in anul 1 este de aproximativ 750 de lei - este un alt motiv al plecarii din tara.

Consideram ca solutionarea acestor probleme reprezinta o prioritate a Romaniei, tara membra a UE, si va duce la o imbunatatire considerabila a sistemului sanitar, care va deveni eficient si va lucra in beneficiul pacientilor", se arata intr-un comunicat de presa emis de Societatea Studentilor Medicinisti din Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii