A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865325.1259.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studenti ai USAMV Iasi in fata unei afaceri de 20 milioane de euro
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
31-05-2013, ora 11:05

Studenti ai USAMV Iasi in fata unei afaceri de 20 milioane de euro

Articol de Alexandra Stefanescu

Studentii Facultatii de Agricultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USAMV) au vizitat cel mai mare producator de seminte hibrid de porumb din Europa.

Este vorba de societatea Astra Trifesti, din judetul Iasi care a infiintat in acest an loturi de hibridare pe 2000 de hectare, cultivate cu porumb si floarea soarelui, suprafata de pe care se obtin seminte exclusiv pentru un lider mondial in acest domeniu. Pe parcursul a doua zile, studentii unor specializari importante ale USAMV, Agricultura si Inginerie economica in agricultura, impreuna cu cadrele didactice indrumatoare de la disciplina de Agrotehnica, au avut posibilitatea sa vada cum se face agricultura la cele mai inalte standarde europene, chiar in judetul Iasi, sa primeasca explicatii tehnice si sa formuleze intrebari referitoare la tehnologiile aplicate, proiectele accesate, managementul aplicat s.a.

Combine de peste 200 mii de euro, tractoare cu ghidare prin GPS ce depasesc suma de 100 mii euro, masini de prelucrat solul, echipamente de erbicidat, statii de conditionare a semintelor, sisteme performante de irigatie si povestea de succes a unui absolvent de USAMV, ing. agronom Vasile Lungu, care a investit in 13 ani, 20 milioane euro in agricultura. Acestea sunt doar cateva din lucrurile vazute si informatiile aflate de catre studentii USAMV in timpul vizitei de studiu in localitatea Trifesti, din judetul Iasi. Pe cele 3000 de hectare lucrate in total in momentul de fata, pe langa culturile de porumb, floarea soarelui, grau si cartofi la ferma din Trifesti mai sunt cultivate si 110 hectare de vita de vie, 30 hectare de livada si cateva cu legume.

     
Tag-uri: studenti, afacere, USAMV, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii