ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-05-2013, ora 13:01

Student la Facultatea de Fizica, castigator al competitiei nationale FameLab 2013

Articol de Madalina Irimia

Alexandru Vlad Lukacs, student in anul al II-lea la Facultatea de Fizica a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a castigat competitia nationala a concursului international de comunicare a stiintei FameLab 2013 care a avut loc joi, 23 mai a.c. in sala Atrium a Bibliotecii Nationale a Romaniei, Iasi. El va urma sa participe la finala internationala a concursului FameLab care va avea loc in cadrul festivalului de Stiinta de la Cheltenham din Marea Britanie, in perioada 4-9 iunie a.c.

Alexandru Vlad Lukas a participat cu proiectul sau “Ce inseamna wireless” in care timp de trei minute a trebuit sa prezinte subiectul stiintific intr-un mod clar si usor de inteles in fata unui juriu format din specialisti recunoscuti din domeniul stiintei si tehnologiei, al comunicarii si mass-media precum si a publicului. Criteriile de selectie a concursului s-au bazat pe continut, claritate in comuncarea ideilor si carisma.

Printre finalistii FameLab Romania 2013 s-a aflat, pe langa Alexandru Lukacs si un alt student al Facultatii de Fizica, Stefan Irimiciuc, masterand in anul I care a prezentat tema ”Sisteme haotice”.

Finalistii competitiei nationale a concursului FameLab 2013 din urma preselectiilor regionale din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi precum si a preselectiei online care s-a bazat pe o prezentare video se gasesc pe site-ul www.Britishouncil.org.

FameLab International este o competitie internationala de comunicare a stiintei organizata de British Council in asociere cu Cheltenham Science Festival din Marea Britanie in peste 24 de tari din Europa, Orientul Mijlociiu, Asia, America si Africa de Sud. Competitia se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care doresc sa-si impartaseasca pasiunea pentru stiinta si tehnologie si sa-si dezvolte abilitatile de comunicare.

     
Tag-uri: student, UAIC, Iasi, competitie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii