ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-07-2013, ora 12:34

Statuile din Copou vor fi refacute in aceasta toamna

Articol de Madalina Irimia

Busturile lui Barbu Delavrancea, Ciprian Porumbescu si Nicolae Gane vor reveni pe soclurile de pe Aleea Scriitorilor din Parcul Copou pana la sfarsitul acestui an.

Primaria va demara un concurs pentru selectarea unui sculptor care sa refaca monumentele ce au fost furate in luna mai a acestui an. Concursul pentru alegerea unui artist plastic consta in realizarea si prezentarea de machete ce vor fi jurizate de o comisie formata din recunoscuti artisti ai Iasului. Pana la sfarsitul lunii septembrie, municipalitatea spera sa fie definitivata viitoarea infatisare a busturilor.

Speram ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa avem machetele si sa trecem la turnarea lor pentru a fi repuse in Parcul Copou. Deocamdata nu avem artisti plastici care s-au inscris, exista doar doua scrisori de intentie. Asteptam sa vedem mai multe variante artistice”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Busturile au fost furate de doi tineri la inceputul lunii mai din Parcul Copou si mai apoi distruse pentru a fi valorificat bronzul din care erau confectionate. Bucati ale operelor de arta au fost recuperate de politie in urma prinderii infractorilor, insa busturile nu mai puteau fi restaurate. Pentru refacerea busturilor, municipalitatea ieseana a rezervat in bugetul acestui an 75.000 lei.

Foto: news.portal-start.com

     
Tag-uri: refacere, statui, Copou, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii