A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831446.7033.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Statiile RATP de pe sectorul de drum Podu Ros – Nicolina – CUG vor fi mutate pe centrul strazii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-10-2013, ora 14:29

Statiile RATP de pe sectorul de drum Podu Ros – Nicolina – CUG vor fi mutate pe centrul strazii

Articol de Cristian Amariei

Lucrarile de reabilitare a soselei Podu Ros – CUG vor fi conexate cu cele ale noului sistem de management al traficului. Astfel, sefii orasului impreuna cu constructorii au luat decizia schimbarii modului de amplasare a statiilor RATP pe sectorul de drum Podu Ros – Nicolina – CUG.

In ideea de a fluidiza traficul rutier, traditionalele statii de asteptare pentru pasageri vor fi mutate pe linia centrala a soselei, decizie ce va intra in vigoare la finalizarea lucrarilor.

Cu o lungime de aproximativ 50 de metri, noile statii vor fi amenajate la o anumita distanta una de cealalta pentru a lasa loc suficient tramvaielor si autobuzelor care vor parca in dreptul lor. Intre refugii si trotuare vor exista cate doua benzi pe sens, pastrandu-se astfel nealterata circulatia celorlalte autovehicule. Accesul pasagerilor dinspre si spre statiile RATP se va face in deplina siguranta in urma montarii unor indicatoare semaforizate.

Finalizarea intregului proiect al Axei Sud Podu Ros – CUG este planificata pentru luna iulie 2015. Valoarea totala a proiectului este de 87,6 milioane lei, din care aproximativ 70 de milioane provin din fondurile europene nerambursabile. In totalitatea sa, proiectul inseamna inlocuirea a 8 kilometri linie simpla de tramvai, reabilitarea retelei stradale pe o suprafata de 66.000 metri patrati, modernizarea trotuarelor pe 30.000 metri patrati, realizarea unei piste de biciclete cu o lungime de patru kilometri. Totodata, vor fi amenajate trasee pentru introducerea cablurilor de date si curenti slabi, care in prezent atarna pe stalpi, cu camine de vizitare din 50m in 50m.

Foto: tramclub.org

     
Tag-uri: statii, RATP, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii