A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662378.0861.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Splai Bahlui Mal Stang: covor asfaltic pe 5,6 km
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-10-2015, ora 11:43

Splai Bahlui Mal Stang: covor asfaltic pe 5,6 km

Articol de Madalina Irimia
Covorul asfaltic a fost definitivat pe patru dintre cele cinci tronsoane ale proiectului ce prevede modernizarea Splai Bahlui Mal Stang. Astfel, carosabilul este finalizat pe toata distanta dintre Pod Metalurgie si Podul de Piatra, pe acest sector fiind montate complet si bordurile. Stratul de uzura mai trebuie turnat doar pe tronsonul Pod Sf. Ioan – Pod Metalurgie.

In cursul saptamanii trecute, pe acest sector a fost turnat primul strat de asfalt, ceea ce a necesitat oprirea temporara a circulatiei. Pe aceasta zona se lucreaza in acest moment la montarea bordurilor care delimiteaza carosabilul de spatiul verde si trotuar. Dupa aceasta procedura va putea fi turnat si stratul de uzura, finalizand astfel traseul proiectului ce vizeaza Splai Bahlui Mal Stang.

Cabluri ingropate

Daca trama stradala este aproape completa, lucrari importante raman de realizat in ceea ce priveste amenajarea trotuarelor si a pistei de biciclisti de pe traseul proiectului. in prezent, proiectul are un grad de realizare de 50%. In aceasta perioada se lucreaza pe toate tronsoanele pe zona pietonala. Aici sunt realizate canalizatiile si caminele pentru trecerea in subteran a retelelor electrice si de telecomunicatii. Acolo unde aceasta procedura a fost depasita, cum e traseul dinspre Podu Ros spre Podul Cantemir, a inceput pregatirea fundatiei pentru trotuare. Pe anumite portiuni s-a trecut si la pavarea zonei pietonale cu dale gri si a pistei de biciclisti cu dale rosii, asa cum se intampla pe segmentul cuprins intre Pod Metalurgie si Tudor Vladimirescu.

Cu fonduri UE

Cu ajutorul finantarii europene sunt modernizate cinci tronsoane de carosabil cu o lungime totala de 5,6 km, aferente bulevardului Chimiei, bulevardului Dimitrie Mangeron si Splaiului Bahlui Mal Stang. Alaturi de reabilitarea strazii si a trotuarelor, proiectul cuprinde amenajarea spatiilor verzi si montarea de mobilier urban nou: banci, cosuri de gunoi, stalpi de iluminat. De asemenea, retelele electrice si de telecomunicatii vor fi introduse in subteran, dupa realizarea unei canalizatii speciale pe traseul trotuarelor (canivou subteran de 10,2 km). in totalitatea sa, proiectul beneficiaza de o finantare de 30 milioane lei si are ca termen de finalizare sfarsitul lunii decembrie.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii