ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-04-2013, ora 16:41

Speranta pentru educatie prin cultura

Articol de Madalina Irimia

Iasul este cunoscut sub titulatura de „Capitala Culturala a Moldovei”. Activitatea intensa a institutiilor de profil fac ca viata culturala a orasului sa fie tot mai bogata, iar interesul iesenilor pentru acest tip de activitati sa fie in crestere. Participarea la evenimente culturale a devenit pentru multi dintre noi un adevarat mod de viata.

Value Team, o echipa de 18 masteranzi din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi organizeaza pe data de 16 mai 2013, ora 19, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” evenimentul „Speranta pentru educatie”. Sub sloganul „Muzica aleasa pentru inimi deschise”, iesenii sunt invitati sa ia parte la o reprezentatie culturala de exceptie.

Momentul principal va fi sustinut de celebra soprana Felicia Filip, care isi va delecta auditoriul cu un concert deosebit. Piesele si ariile interpretate fac parte din repertoriul sau care au facut-o cunoscuta la nivel international sub titulatura de „Noua regina a Traviatei”. Desi primii pasi in cariera muzicala i-a facut ca violonista, timbrul vocal neobisnuit a fost cel care a propulsat-o catre marile scene ale lumii. Ea are un statut aparte, fiind singura cantareata din lume care a castigat toate premiile importante „Mozart”. Totodata, in 2004 a primit din partea presedintelui Romaniei distinctia Ordinului „Meritul Cultural” in grad de Comandor.

Un al doilea moment al spectacolului va fi sustinut de corul Cantores Amicitiae. Ambasadori ai pacii si prieteniei, cei 32 de studenti de la Universitatea de Arte „G. Enescu”, impreuna cu dirijorul Nicolae Gasca, au fost premiati la numeroase festivaluri din Romania si din strainatate. Repertoriul lor cuprinde peste o suta de melodii, dintr-o varietate de genuri muzicale.

In sfarsit, Cvartetul Symphonis canta cu placere si incanta sufletele publicului inca din 2007. Ei nu se adreseaza doar iubitorilor de muzica clasica, ci tuturor celor care iubesc muzica de calitate interpretata la instrumente simfonice (vioara, viola, violoncel).

Biletele pentru eveniment vor putea fi achizitionate incepand cu luna mai, din incinta librariilor Carturesti Iulius Mall si Carturesti Palas Mall. „Speranta pentru educatie” este un eveniment cu scop caritabil, organizat in colaborare cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si cu sprijinul Rotaract Iasi 2000. Banii obtinuti din vanzarea biletelor vor fi alocati renovarii scolii din satul Liteni, comuna Belcesti, judetul Iasi, unde 450 de elevi invata in conditii greu de imaginat pentru o tara europeana din secolul XXI.

Alte detalii si noutati vor fi postate pe pagina de facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/SperantaPentruEducatie si pe site-ul oficial, www.sperantapentrueducatie.com.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii