A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727760045.7181.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Spectacolul Tosca, la CCS Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
05-03-2012, ora 13:15

Spectacolul Tosca, la CCS Iasi

Articol de Madalina Irimia

Opera Nationala Romana Iasi organizeaza miercuri, 7 martie , de la ora 18.30, la Casa de Cultura a Studentilor spectacolul Tosca in interpretarea solistilor, corului, orchestrei, baletului si corului de copii ai O.N.R.I, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare (Opera Nationala Bucuresti).

Omul care mi-a transmis microbul pentru opera a fost Hero Lupescu. Intamplator, chiar regizorul care a montat Tosca la Iasi, in 1956. Am avut privilegiul de a invata bazele operei de la acest om si de a-i fi alaturi in ultimii ani de viata. Imi lipseste, am fost foarte legati, a crezut in mine cand nici eu nu credeam ca voi face opera. Sper ca acolo unde este sa se bucur de acest spectacol. Va fi o versiune sincera, care sa redea Tosca asa cum cred ca i-ar fi placut lui Puccini”, spunea dirijorul Tiberiu Soare la premiera spectacolului de anul trecut.

Simona Titieanu, solista a Operei din Iasi, a debutat cu succes in rolul Floria Tosca la data de 6 noiembrie 2011. Soprana va interpreta acelasi rol si in acest spectacol, din distributie facand parte si tenorul Calin Bratescu (Mario Cavaradossi), alaturi de baritonul Oleg Ionese (Scarpia), dar si Octavian Dumitru (Angelotti), Iulian Ioan Sandu (Sacristanul), Tudor Florenta (Spoletta), Eduard Sveatchevici (Sciarrone), Victor Zaharia (Temnicerul), Traian Hudumeac (Roberti), Maria Radeanu si Teodor Casiean (Pastori).

Tosca, opera in 3 acte de Giacomo Puccini, libretul de Luigi Illica si Giuseppe Giacosa, dupa drama „La Tosca” de Victorien Sardou, s-a montat anul trecut in regia lui Ognian Draganoff (Bulgaria) cu ocazia aniversarii a 55 de ani de la infiintarea Operei. Decorul este semnat Boris Stoynov (Bulgaria), iar costumele sunt creatiile d-nei Tzvetanka Petkova Stoynova. (Bulgaria).

Am abordat acest spectacol din prisma experientei mele. Nu este un spectacol modern, nu imi place termenul, cred ca este mai curand clasic. Este insa mai agresiv si am vrut sa exprime mai multa sexualitate, in peisajul dominat de exhibitionism al Palatului Farnese”, sustine regizorul Ognian Draganoff.

Dirijor Cor – Mirel Azamfirei.

Dirijor Cor copii – Raluca Toma.

Asistenti regie – Anca Serbanuta, Victor Zaharia.

Pretul unui bilet este de 30 de lei, respectiv 15 lei.

     
Tag-uri: Tosca, CCS Iasi, ONRI
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Erickaller,  08.07.2017 06:47

wh0cd665100 inderal 40mg 80mg

   
Erickaller,  14.05.2017 13:01

wh0cd1372696 CIALIS ORDERING

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii