ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
03-04-2012, ora 16:14

Spectacolul La Fille Mal Gardee, la CCS

Articol de Madalina Irimia

Opera Nationala Romana Iasi organizeaza sambata, 7 aprilie, ora 19.30, la Casa de Cultura a Studentilor, spectacolul La Fille Mal Gardee – balet in doua acte de Ferdinand Herold.

Din distributie fac parte: Roua Raut, Catalin Ailiesei, Dan Berihoi, Catalin Pandel, Gheorghe Iftinca. Regia si coregrafia ii apartin lui Mihai Babuska, iar scenografia Adrianei Urmuzescu. Participa ansamblul de balet al Operei iesene.

La Fille Mal Gardee este un balet comic, format din doua acte, inspirat de pictura lui Pierre-Antoine Baudoin – La reprimande/Une jeune fille querellee par sa mere (Fata care reprima / O tanara fata certata de mama ei) ce dateaza din 1789. La origine, spectacolul a fost produs, coregrafiat si transformat de Jean Dauberval intr-un pastiche muzical adaptat dupa 55 de arii populare franceze al caror autor este necunoscut. Premiera a avut loc la 1 Iulie 1789 in Franta, la Marele Teatru din Bordeaux, sub numele de Le ballet de la paille ou Il n’est qu’un pas du mal au bien (Baletul paiului sau De la rau la bine nu este decat un pas). De-a lungul timpului La Fille Mal Gardee s-a bucurat de o mare popularitate ajungand astfel in repertoriul mai multor companii de balet din intreaga lume.

Biletele pot fi cumparate de la Agentia Operei (0332.888.448). Pretul unui bilet este de 30 lei /15 lei redus.

Opera Nationala Romana Iasi este partener al Colegiului National de Arta „Octav Bancila” Iasi in organizarea Olimpiadei Nationale de Coregrafie si Teatru, spectacolul La Fille Mal Gardee fiind inclus in seria de reprezentatii organizate cu aceasta ocazie.

Manifestarea reuneste la Iasi, in perioada 04-07 aprilie, 200 dintre cei mai talentati elevi ai institutiilor artistice vocationale din 20 de judete ale Romaniei. Jurizarea momentelor artistice interpretate de concurenti va fi realizata de profesori de prestigiu ai Universitatilor si Academiilor de Arta din Cluj-Napoca, Targu-Mures, Bucuresti si Iasi, presedinta juriului fiind Managerul ONRI, Beatrice Rancea.

"Speram ca aceasta competitie sa stimuleze la nivelul intregii tari interesul pentru actul artistic profesionist, sa convinga publicul ca munca dascalilor implicati in formarea viitorilor artisti este profunda, originala si unica. Multumim doamnei Beatrice Rancea pentru nobletea, prietenia si profesionalismul cu care a receptat importanta acestui eveniment, oferindu-ne intregul suport material, tehnic si consiliere artistica", sustine organizatorul Cristina Todi Iuriciuc, prof. drd. coregraf la Colegiul National de Arta „Octav Bancila” Iasi.

     
Tag-uri: spectacol, Opera, CCS
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii