A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672817.8793.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Spectacol in memoria basului Octavian Dumitru
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-02-2015, ora 09:37

Spectacol in memoria basului Octavian Dumitru

Articol de Cristian Amariei
Sambata, 28 februarie, incepand cu ora 18:30, in Sala Mare a Teatrului National din Iasi, va avea loc „Nunta lui Figaro”, opera in patru acte de Wolfgang Amadeus Mozart, un spectacol un memoria basului Octavian Dumitru.

DIRIJOR: Traian Ichim

Figaro- Petre Burca - (Opera Nationala Romana Cluj-Napoca)
Contesa- Diana Tugui – (debut)
Contele- Adrian Marcan- (Opera Brasov)
Susanna- Cristina Grigoras
Cherubino- Florentina Onica
Basilio- Andrei Apreotesei
Bartolo- Daniel Mateianu
Marcellina- Marinela Nicola
Antonio- Lucian Dolhascu
Don Curzio- Alexandru Savin
Barbarina- Andreea Chinez

Soprana Diana Tugui va debuta sambata in rolul Contesei. Diana Tugui este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Ea are in palmares trofee precum Marele Premiu la Festivalul de Interpretare a liedului „Ionel Perlea”, Premiul I la Concursul de Interpretare „Martian Negrea”, dar si premiul onorific „Jean Bobescu”, oferit pentru merite deosebite in domeniul artei interpretative. Artista a participat la Masterclass-uri oferite de personalitati ale cantului precum Viorica Cortez, Jaume Aragall, Teresa Berganza, Dalton Baldwin.

Supranumit si miracolul de la Salzburg, W.A. Mozart a fost cel mai mare muzician al vremii sale (n. 27 ian. 1756, m. 5 dec. 1791). Remarcabil pianist si organist, a fost in acelasi timp si un compozitor neintrecut in formele muzicale: opera, simfonie, concert, muzica de camera, muzica vocala si intrumentala. in cei 36 de ani pe care i-a trait, a lasat omenirii o mostenire muzicala bogata, nemaiintalnita la alti compozitori.

Muzica lui Mozart este iubita datorita proportionalitatii ei, melodiilor inepuizabile, a armoniilor de bun simt. Ca si J.S. Bach, W.A.Mozart a fost inzestrat cu o imaginatie melodica si armonica deosebita. Prin spiritul teatral, perfectiunea expresivitatii ariilor si finetea ansamblurilor, opera Nunta lui Figaro este una dintre cele mai desavarsite creatii ale repertoriului liric.

Biletele s-au pus in vanzare la Agentia Operei (0332.888.448), e- mail bilete@operaiasi.ro.

Preturile variaza intre 10 si 60 lei in functie de locul din sala. La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii