ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-11-2013, ora 17:37

Solutii pentru salvarea combinatului Fortus Iasi

Articol de Cristian Amariei

In cursul zilei de astazi, deputatul Petru Movila, conducerea Fortus SA si reprezentantii sindicatului salariatilor societatii comerciale au avut o intrevedere cu Adrian Volintiru, presedintele Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), si cu seful Cancelariei premierului Victor Ponta, Vlad Stoica.

In cadrul intalnirii intermediate de catre Deputatul Petru Movila s-a dezbatut situatia actuala a fostului combinat de utilaj greu in cadrul procesului de reorganizare, si s-au discutat solutiile prezentate de catre conducerea societatii comerciale pentru reinsertia Fortus SA in circuitul economic national si international.

Intalnirea de astazi a pus in discutie viabilizarea si rentabilizarea Fortus SA prin intermediul a doua componente extrem de importante: reorganizarea judiciara pentru continuarea activitatii prin solutii de acoperire a pasivului, si componenta sociala, care implica maxima seriozitate si este conditionata de sustinerea salariatilor. Consider ca cel mai important lucru este gasirea unor variante viabile pentru pastrarea unui stari sociale sanatoase si pentru rezolvarea unor obligatii sociale fata de salariati. Prin continuarea si dezvoltarea activitatii sale, Fortus SA poate oferi, in urma aplicarii planului de reorganizare, 1.500 de noi locuri de munca cu perspectiva cresterii numarului acestora in urmatoarele etape de dupa reorganizarea judiciara”, a declarat Gheorghe Chisca, directorul general al Fortus SA.

Discutiile de astazi vor fi continuate si in urmatoarea perioada.

Ca urmare a intalnirii si discutiilor de astazi, in cursul saptamanii viitoare va fi convocata o comisie interministeriala privind analiza solicitarilor reprezentantilor Fortus SA. Cel mai important aspect este faptul ca aceasta este o companie generatoare de locuri de munca, in conditiile in care actualul plan de reorganizare prevede clar faptul ca, intr-o perioada de minim 3 ani, societatea va deveni viabila, capabila sa mentina si sa genereze noi locuri de munca”, a declarat deputatul Petru Movila.

Foto: energyonline.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii