ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-08-2012, ora 15:33

Soferii de tir pot circula de astazi pe tronsonul Valea Ursului-Lunca Cetatuii de pe Soseaua de Centura

Articol de Anca Gabriela Cretu

Astazi, de la ora 18.00 va fi data in folosinta varianta traficului greu a soselei de centura din municipiul Iasi. Timp de o luna, traficul in zona va constitui o perioada de proba urmand ca receptia lucrarilor sa aiba loc in toamna.

In aceasta dupa-amiaza urmeaza sa se dea in folosinta a doua parte din tronsonul de trafic greu, respectiv de la Valea Ursului la Lunca Cetatuii. Valoarea acestei investitii este de 359 milioane de lei. Este nevoie de perioada de proba timp de o luna de zile, pentru ca 70% din traseu se desfasoara in proximitatea zonelor mlastinoase si a terenurilor pe care se lucreaza permanent. Se face si o verificare a padurilor, in regim static si dinamic. Cea mai buna testare a tronsonului este darea in circulatie. Restrictia este de 80Km/ora”, a explicat seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, Danut Pila.

Proiectul Soselei de Centura mai cuprinde 3 obiective pentru care se vor organiza licitatii de atribuire a contractelor de lucrari.

Urmeaza alte trei etape ale proiectului: zona de iluminare si executia unui viaduct intre Valea Lupului si Metro, traficul usor de la kilometrul 3 pana la Nicolina si cealalata parte a traficului greu care porneste de la bulevardul Poitiers continua cu Pasarela Socola si se termina la Soseaua Trei Fantani, mai exact la Drumul Hotilor. In aceasta dupa-amiaza se vor cunoaste elementele pozitive ale investititiei. La Lunca Cetatuii nu mai sunt restrictii de viteza. Aici, soferii pot vira dreapta spre DJ 248 Iasi-Vaslui, sau la stanga spre Vama Albita”, a declarat Pila.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii