ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-01-2013, ora 17:28

Soferi! Atentie la conditiile meteo, de drum si de trafic!

Articol de Alexandra Stefanescu

Atentie conducatori auto! Conditiile meteorologice nefavorabile (caderi de zapada) anuntane de meteorologi pentru zilele urmatoare pot ingreuna circulatia rutiera pe anumite drumuri din judetul Iasi, in special pe drumurile judetene si comunale.

Inspectoratul de Politie Judetean Iasi este pregatit sa intervina cu echipaje, formate din politisti rutieri si de ordine publica si cu autospeciale de politie pentru asigurarea fluentei traficului rutier si pentru prevenirea accidentelor rutiere, activitatile fiind conduse de seful Serviciului Rutier, sub coordonarea adjunctului sefului Inspectoratului.

Pentru preintampinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, politistii sfatuiesc conducatorii auto sa manifeste prudenta sporita, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu carosabil alunecos, precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni, iar in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada, polei, gheata sau mazga sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor concrete de drum, care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati si 50 km/h in afara acestora. De asemenea, este necesar sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa foloseasca, cu precadere, frana de motor.

Recomandam celor care urmeaza sa porneasca la drum sa se informeze dinainte in privinta starii drumurilor pe care urmeaza sa se deplaseze si sa-si echipeze autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna.

De asemenea, politistii recomanda respectarea indicatiilor agentilor de circulatie si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor, daca va fi cazul.

Politistii rutieri recomanda in continuare prudenta, deoarece in urma scaderii temperaturilor in cursul noptii, drumurile se pot acoperi cu gheata sau polei.

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: trafic, soferi, iarna
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii