Fisticul, una dintre cele mai populare gustari, te poate ajuta sa slabesti, chiar daca este destul de bogat in calorii. Tot secretul sta in faptul ca vederea cojilor goale de fistic declanseaza sentimentul de vina, astfel ca mancam mai putin decat am fi vrut.
Mai exact, dupa cum au socotit oamenii de stiinta americani, consumam cu 41% mai putin, dupa cum au aratat testele pe voluntari, informeaza Daily Mail. Desi in experiment s-a folosit fistic, teoria ar putea fi valabila in cazul oricarui produs alimentar invelit in ambalaj.
Astfel, invelisul unei bomboane ori cel al unei ciocolate, lasat pe birou, nu face decat sa ne aminteasca ca am "pacatuit", taind eventualele pofte.
In cadrul studiului, celor 140 de studenti li s-a dat fistic in timpul orelor de curs, acesta fiind lasat pe banca, la vedere. S-a observat ca cei care primisera fisticul in coaja au consumat cu 41% mai putin decat cei care il primisera fara.
Cercetatorii sunt de acord ca si "deschiderea" fisticului este un inconvenient, insa sunt de parere ca cel mai mult a contat faptul ca acele coji au fost la vedere, reamintindu-le cat au mancat. S-a observat ca golirea biroului are, de asemenea, o influenta, atunci consumandu-se mai mult fistic decat daca acele coji ar ramane pe masa. (ziare.com)
Tag-uri:
Fisticul, una dintre cele mai populare gustari, te poate ajuta sa slabesti, chiar daca este destul de bogat in calorii. Tot secretul sta in faptul ca vederea cojilor goale de fistic declanseaza sentimentul de vina, astfel ca mancam mai putin decat am fi vrut.
,
Mai exact, dupa cum au socotit oamenii de stiinta americani, consumam cu 41% mai putin, dupa cum au aratat testele pe voluntari, informeaza Daily Mail. Desi in experiment s-a folosit fistic, teoria ar putea fi valabila in cazul oricarui produs alimentar invelit in ambalaj.
Astfel, invelisul unei bomboane ori cel al unei ciocolate, lasat pe birou, nu face decat sa ne aminteasca ca am "pacatuit", taind eventualele pofte.
In cadrul studiului, celor 140 de studenti li s-a dat fistic in timpul orelor de curs, acesta fiind lasat pe banca, la vedere. S-a observat ca cei care primisera fisticul in coaja au consumat cu 41% mai putin decat cei care il primisera fara.
Cercetatorii sunt de acord ca si "deschiderea" fisticului este un inconvenient, insa sunt de parere ca cel mai mult a contat faptul ca acele coji au fost la vedere, reamintindu-le cat au mancat. S-a observat ca golirea biroului are, de asemenea, o influenta, atunci consumandu-se mai mult fistic decat daca acele coji ar ramane pe masa. (ziare.com)
" title="Stiri despre
Mai exact, dupa cum au socotit oamenii de stiinta americani, consumam cu 41% mai putin, dupa cum au aratat testele pe voluntari, informeaza Daily Mail. Desi in experiment s-a folosit fistic, teoria ar putea fi valabila in cazul oricarui produs alimentar invelit in ambalaj.
Astfel, invelisul unei bomboane ori cel al unei ciocolate, lasat pe birou, nu face decat sa ne aminteasca ca am "pacatuit", taind eventualele pofte.
In cadrul studiului, celor 140 de studenti li s-a dat fistic in timpul orelor de curs, acesta fiind lasat pe banca, la vedere. S-a observat ca cei care primisera fisticul in coaja au consumat cu 41% mai putin decat cei care il primisera fara.
Cercetatorii sunt de acord ca si "deschiderea" fisticului este un inconvenient, insa sunt de parere ca cel mai mult a contat faptul ca acele coji au fost la vedere, reamintindu-le cat au mancat. S-a observat ca golirea biroului are, de asemenea, o influenta, atunci consumandu-se mai mult fistic decat daca acele coji ar ramane pe masa. (ziare.com)
">
Mai exact, dupa cum au socotit oamenii de stiinta americani, consumam cu 41% mai putin, dupa cum au aratat testele pe voluntari, informeaza Daily Mail. Desi in experiment s-a folosit fistic, teoria ar putea fi valabila in cazul oricarui produs alimentar invelit in ambalaj.
Astfel, invelisul unei bomboane ori cel al unei ciocolate, lasat pe birou, nu face decat sa ne aminteasca ca am "pacatuit", taind eventualele pofte.
In cadrul studiului, celor 140 de studenti li s-a dat fistic in timpul orelor de curs, acesta fiind lasat pe banca, la vedere. S-a observat ca cei care primisera fisticul in coaja au consumat cu 41% mai putin decat cei care il primisera fara.
Cercetatorii sunt de acord ca si "deschiderea" fisticului este un inconvenient, insa sunt de parere ca cel mai mult a contat faptul ca acele coji au fost la vedere, reamintindu-le cat au mancat. S-a observat ca golirea biroului are, de asemenea, o influenta, atunci consumandu-se mai mult fistic decat daca acele coji ar ramane pe masa. (ziare.com)