ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-03-2015, ora 11:38

Situatie alarmanta in Iasi: doar doua spitale pot obtine autorizatia sanitara de functionare

Articol de Cristian Amariei
Doar doua spitale din cele 17 care exista in judetul Iasi sunt in situatia de a obtine autorizatia sanitara de functionare. Restul ar trebui inchise daca s-ar respecta legea. Asta arata un raport al Directiei de Sanatate Publica, raport care a analizat situatia unitatilor medicale din judet.

Inspectorii sanitari au constatat ca noua spitale functioneaza in cladiri vechi, care nu dispun de propria statie de tratare a apelor uzate.

Jumatate dintre spitale nu respecta norma de maximum sase paturi pe salon si de doua paturi pe rezerva.

Un sfert din spitale nu au posibilitatea de a asigura timp de 12 ore apa necesara pentru functionare si tot un sfert nu respecta numarul de dusuri si toalete raportat la numarul de pacienti.

Potrivit reprezentantilor DSP, doar Institutul Regional de Oncologie si Spitalul Municipal Pascani indeplinesc conditiile de functionare.

Cele mai mari probleme sunt la Spitalul Sf. Maria, cel de Pneumoftiziologie si la Spitalul Socola. Inspectorii sanitari ieseni spun insa ca situtia este generala in toata tara si de aceea au cerut o derogare de la Minister pentru prelungirea planurilor de conformare.

Sursa: digi24.ro
Foto: b1.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii