A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834242.1422.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Senatorul Mihaela Popa cere flexibilizarea legislatiei in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
11-03-2013, ora 14:45

Senatorul Mihaela Popa cere flexibilizarea legislatiei in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului

Articol de Alexandra Stefanescu

Senatorul PNL Mihaela Popa a depus vineri, 8 martie, o propunere legislativa prin care cere flexibilizarea legislatiei in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

La momentul actual in Romania, se acorda indemnizatie pentru cresterea copilului persoanelor care in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului au realizat venituri profesionale supuse impozitului. Aceasta prevedere a condus la situatii in care persoane care au muncit 10 - 15 ani, dar in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului nu au lucrat sau au lucrat partial, nu pot beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului, desi au contribuit zeci de ani la bugetul asigurarilor sociale, insa persoane care au muncit de-a lungul vietii doar cele 12 luni dinaintea nasterii copilului beneficiaza de aceasta indemnizatie.

Vin cu o propunere legislativa prin care cer flexibilizarea acestei conditii si anume luarea in calcul pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului a 12 luni din ultimii trei ani anteriori nasterii copilului.

Vreau ca mamele sa se bucure de cele noua luni de sarcina si de minunata perioada de dupa nasterea copilului si sa se gandeasca doar la sanatatea lor si a copiilor lor”, a declarat senatorul PNL Mihaela Popa.

Numarul mamelor care isi abandoneaza copii la nastere creste alarmant. Astfel, anul trecut, aproape 1.500 de micuti au fost lasati in maternitati sau spitale, potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, principala cauza fiind saracia.

Propunerea legislativa initiata de senatorul Mihaela Popa a fost inregistrata la Biroul Permanent al Senatului cu nr. bp104/8.03.2013, iar in urma dezbaterilor vor putea fi depuse amendamente in cadrul comisiilor pentru aviz si raport.

Foto: ziarulactualitatea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii