ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
19-09-2012, ora 15:46

Senatorul Constantinescu vrea bani pentru Complexul Hidroenergetic de la Pascani

Articol de Diana Dumitriu

Senatorul PSD de Pascani, Florin Constantinescu cere Ministerului Economiei finalizarea lucrarilor la Complexul Hidroenergetic Lunca Pascani, considerat a fi obiectiv strategic pentru municipiul Pascani si comunele din avalul barajului.

In anul 1986 au inceput lucrarile de investitii la Complexul Hidroelectric Lunca Siret situat in apropierea Municipiului Pascani. In perioada 1986 – 1989 lucrarile de investitii au mers intr-un ritm accelerat ajungand in 1989 sa fie realizate in proportie de 80%. Dupa revolutie 1989 – 2008 fondurile alocate de la bugetul de stat pentru aceasta investitie au fost foarte mici, suficiente doar pentru conservarea lucrarilor executate pana in anul 1989”, spune senatorul pascanean.

El precizeaza ca in 2008, noul proprietar SC Hidroelectrica SA a redeschis lucrarile de investitii pentru acest obiectiv.

Avand in vedere faptul ca stadiul lucrarilor de investitie este realizat in proportie de 85%, prin realizarea barajului se va crea o cale de comunicatie directa intre Municipiul Pascani si comunele situate dincolo de raut Siret, importanta strategica a obiectivului, senatorul pascanean solicita Ministrului Economiei sa analizeze posibilitatea finalizarii lucrarilor intr-un timp cat mai scurt si un grafic al finalizarii investitiei.

Foto: monitorul.com.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii