ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-10-2014, ora 09:45

Seminar de siguranta rutiera tinut de politisti pentru elevii ieseni

Articol de Cristian Amariei
Pe 3 octombrie, intre orele 10.00 – 12.00, in cadrul ultimei zi a Saptamanii Prevenirii Criminalitatii a carei tematica este educatia/siguranta rutiera, politistii Serviciului Rutier si Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au organizat la sediul Primariei Tibanesti, seminarul de reducere a riscului rutier in mediul rural „Alege Viata !”.

La seminar au participat 30 reprezentanti ai autoritatilor publice locale (primari, viceprimari, consilieri locali), directorii unitatilor scolare, sefii posturilor de politie si administratori ai societatilor comerciale din comunele Voinesti, Tibana, Tibanesti, Tansa si Dagata.

Scopul seminarului a fost acela de crestere a gradului de implicare a comunitatilor rurale in actiuni de prevenire a accidentelor rutiere si de identificare a unor probleme/solutii pe acest domeniu.”, au declarat reprezentantii IPJ Iasi.

Reprezentantii I.P.J. Iasi au prezentat dinamica accidentelor rutiere din perioada 2010, pana in prezent, pe tronsonul de drum D.J. 248 A, Voinesti – Dagata. De asemenea au fost prezentate principalele cauze generatoare de accidente rutiere, punandu-se accent pe cele in care au fost implicati carutasi, biciclisti, mopedisti si pietoni aflati in stare de ebrietate.

Cu ocazia intalnirii s-a urmarit in mod deosebit ca la nivelul comunelor sa fie prioritare activitatile de educatie rutiera derulate in unitatile de invatamant, precum si masurile, pe care administratiile locale le pot lua cu privire la sistematizarea rutiera, pe tronsoanele de drum, din sectorul de responsabilitate.

S-a atras atentia asupra modului de organizare si functionare a targurilor, din punctul de vedere al asigurarii fluentei traficului rutier.

Pe linia sigurantei transportului elevilor, cu mijloacele de transport proprii, au fost prezentate primarilor si directorilor unitatilor de invatamant, obligatiile si regulile pe care trebuie sa le respecte in conformitate cu legislatia rutiera (I.T.P., asigurare, licenta, atestat profesional, etc.).

La finalul activitatii au fost prezentate materiale video cu imagini de la accidente rutiere, menite a sensibiliza participantii la seminar, pentru implicarea acestora in actiuni de siguranta rutiera, pe plan local.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii