ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-01-2012, ora 14:15

Sefa Serviciului Resurse Umane a Spitalului de Neurochirurgie Iasi si o infirmiera de la Spitalul „Sf. Maria”, trimise in judecata de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta

Articol de Alexandra Stefanescu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Iasi au dispus trimiterea in judecata a sefului Serviciului Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu“ Iasi, Brandusa Pacurici, acuzata de luare de mita in forma continuata si trafic de influenta in forma continuata dar si a Elenei Popa, infirmiera la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iasi, acuzata de complicitate la luare de mita in forma continuata si complicitate la trafic de influenta in forma continuata precum.

Conform procurorilor in perioada martie 2010–martie 2011, Pacurici Odorica Brandusa, in calitate de sef al Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu” Iasi (Spitalul de neurochirurgie), cu complicitatea Popa Elena, infirmiera la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iasi, a pretins, a acceptat promisiunea si a primit suma totala de 15.100 euro de la mai multe persoane.

Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca inculpata Pacurici Odorica Brandusa, in virtutea functiei sale de sef al Serviciului Resurse Umane, sa faca toate demersurile, legale sau nu, pentru ca persoanele care au dat sau au promis sumele de bani sa fie angajate la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu” Iasi ca asistent medical, registrator medical, infirmier/ingrijitor si brancardier.

Pacurici Odorica Brandusa, in perioada februarie 2011-martie 2011, a pretins de la mai multe persoane, prin intermediul inculpatei Popa Elena, suma totala de 3.700 de euro si a acceptat promisiunea unor sume de bani neprecizate, din care a primit efectiv suma de 1000 euro si 2.000 lei, in scopul angajarii unor persoane la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu” Iasi pe posturi de asistent medical, registrator medical, ingrijitor sau sofer de autosanitara si pentru ca aceste persoane sa promoveze in mod fraudulos concursurile pentru ocuparea acestor posturi.

Pacurici Odorica Brandusa a dat de inteles ca, atat personal cat si cu ajutorul inculpatei Popa Elena poate interveni pe langa functionarii publici implicati in organizarea acestor concursuri in situatiile in care Pacurici Odorica Brandusa nu era ea insasi membra a acestor comisii de concurs. Sumele de bani primite au fost impartire intre cele doua inculpate”, informeaza DNA.

In vederea confiscarii, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile apartinand inculpatei Pacurici Odorica Brandusa. La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. – Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Iasi.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Iasi.

Foto: EVZ.ro

     
Tag-uri: DNA, dosar, luare de mita, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii